Andijker John Klaver in Defensiekrant met militaire bouwsets

De Poolse Robert Podleś bracht begin jaren 90 een mini Sherman T-34 op de markt van bouwblokjes. Nu, 30 jaar later, is hij de man achter de grootste collectie militair materieel van kunststof steentjes ter wereld. De populariteit ervan is groot en oud-militair John Klaver snapt wel waarom. Na 25 jaar bij Defensie spitst hij zich toe op de verkoop van dit militaire ‘speelgoed’.

De USS Enterprise op schaal 1:300, een Messerschmitt jachtvliegtuig, een Huey helikopter uit de Vietnamoorlog, een M113 pantsergenievoertuig, de Amerikaanse M1A2 Abrams tank of de F-18 Super Hornet straaljager. Achter het Poolse merk COBI gaan vele tientallen militaire bouwsets schuil. “De meeste kopers zijn volwassenen, geen kinderen. De 1 verzamelt het vanwege een voorliefde voor militair materieel, de ander is juist dol op het serieuze bouwproces”, vertelt oprichter en eigenaar Robert Podleś in een eerder interview op YouTube.

%d bloggers liken dit: