Andijker John Klaver in Defensiekrant met militaire bouwsets

De Poolse Robert Podleś bracht begin jaren 90 een mini Sherman T-34 op de markt van bouwblokjes. Nu, 30 jaar later, is hij de man achter de grootste collectie militair materieel van kunststof steentjes ter wereld. De populariteit ervan is groot en oud-militair John Klaver snapt wel waarom. Na 25 jaar bij Defensie spitst hij zich toe op de verkoop van dit militaire ‘speelgoed’.

De USS Enterprise op schaal 1:300, een Messerschmitt jachtvliegtuig, een Huey helikopter uit de Vietnamoorlog, een M113 pantsergenievoertuig, de Amerikaanse M1A2 Abrams tank of de F-18 Super Hornet straaljager. Achter het Poolse merk COBI gaan vele tientallen militaire bouwsets schuil. “De meeste kopers zijn volwassenen, geen kinderen. De 1 verzamelt het vanwege een voorliefde voor militair materieel, de ander is juist dol op het serieuze bouwproces”, vertelt oprichter en eigenaar Robert Podleś in een eerder interview op YouTube.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.