Natuur vindkaarten bij IVN West-Friesland

Natuur vindkaarten bij IVN West-Friesland

Het is volop lente en ga naar buiten als het kan om er van te genieten. Op voorwaarde dat men 1,5 meter afstand houdt van elkaar. Met hulp van speciale zoek- of beter vindkaarten van IVN West-Friesland wordt het nog leuker om de natuur dichtbij te ontdekken, voor kinderen maar ook voor volwassenen. Een ideaal natuur-hulpmiddel voor de mei/juni maand en het is gratis!

Het Streekbos Paviljoen en het Egboetje zijn gesloten tot nader order. Alle recreatiegebieden in West-Friesland zijn toegankelijk maar vermijd de pieken in het weekend als het kan.

Plekken met prachtige waterrijke natuur waar je rustig kan wandelen zijn er genoeg:

  • o.a. De Vooroever bij Onderdijk, het Egboetswater bij Hauwert, waterberging bij Twisk en het Drachterveld in Blokker.

Door de Coronaverordeningen mogen de natuurgidsen van IVN nu geen natuurexcursies geven. Ze hebben de afgelopen weken echter niet stil gezeten en gezamenlijk wekelijkse zoekkaarten samengesteld. Leuk en stimulerend voor kinderen. Het ontwerp en de illustraties zijn door Lisbeth van Lintel zo ontworpen dat ze voor iedereen bruikbaar zijn met dieren en planten die overal voorkomen.             

Er valt nog genoeg te ontdekken en aan te kruisen!  De weekopdracht kan worden geprint op één vel papier of te openen met een smartphone of tablet. Succes en we horen graag of het is gelukt.

Downloaden via www.ivn-westfriesland.nl/weekopdracht of https://www.facebook.com/IVNWestfrieslandBovenkarspel

  • Zoek de vogels in je tuin of woonomgeving
  • Zoek de voorjaarsbloemen
  • Zoek de dagvlinders
  • Zoek de watervogels
  • Zoek de tuindieren
  • Zoek de bladeren van bomen.

Meer leuke Groenomtedoen inspiratie om corona-proof te genieten van de natuur vind je bij IVN op https://www.ivn.nl/groen-om-te-doen/nieuws. De tips zijn makkelijk uit te voeren in de tuin, woonomgeving of elders.     

%d bloggers liken dit: