Naar een aardgasvrij Medemblik?

De gemeente Medemblik is begonnen met de overstap naar aardgasvrij wonen. In 2050 verwarmen en koken alle huishoudens in de gemeente enkel nog op een duurzame manier. Om die overstap zo betaalbaar en zorgvuldig mogelijk te kunnen maken wordt er nu onderzocht welke warmtebronnen er voor welke wijken in Medemblik het meest geschikt zijn. De manier waarop Medemblik zich klaar maakt om aardgasvrij te worden staat beschreven in de Transitievisie Warmte.

Voor het opstellen van de Transitievisie Warmte is de gemeente benieuwd hoe inwoners denken over aardgasvrij wonen. Daarom is er een nieuwe projectpagina op het online participatieplatform van de gemeente Medemblik: samen.medemblik.nl.

Hier vinden inwoners meer informatie over de totstandkoming van de Transitievisie Warmte en een planning. Ook kunnen inwoners hun kennis en voorkeuren over aardgasvrij wonen delen in een enquête. In week 22 wordt er een briefkaart gestuurd naar alle huishoudens in de gemeente met een uitnodiging naar het online platform en de enquête. 

Je kunt daarnaast meepraten over dit onderwerp in de Groep Dorpsraad Andijk (alleen voor inwoners van Andijk)

Advertentie

2 Reacties

 1. We weten dat de overheid wil dat we gasloos worden. We moeten overschakelen naar warmtepompen (geven lawaai en zijn onvoldoende bij felle kou), naar zonnepanelen, houtverbranding en windmolens. Dit zorgt voor hoge kosten voor de burger en geeft meer CO2 en landschapsvervuiling. Duitsland gaat over op het relatieve schone aardgas. We begrijpen dat Groningen genoeg geleden heeft. Koop het gas dan van Rusland of de USA. Waterstof is geschikt voor ons aardgasbel. We willen niet meedenken over een gasloos Nederland.
  Rien Versteeg. Wognum

  Like

 2. Het enquêteformulier op samen.medemblik.nl kent vragen die privacygevoelig kunnen zijn en kunnen mensen zo kopschuw maken om die in te vullen en om deel te nemen aan de debatten nu en in de toekomst. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd naar de leeftijd en of men woont in een koopwoning zonder Vereniging van Eigenaren of in een koopwoning met Vereniging van Eigenaren en of men een huurwoning heeft van een corporatie of via een particuliere huurder.
  En er wordt gevraagd of men cookies accepteert (zelf accepteer ik die in beginsel eigenlijk alleen maar in de koektrommel maar tegenwoordig ontkom je er helaas niet aan om soms die cookies maar te accepteren en er dan maar het beste van te hopen).
  Zelf zou ik meer info over o.m. warmtepompen, isolatie, zonnepanelen, zonnedakpannen, windmolens, eilanden in het IJsselmeer met mogelijkheden voor zonnepanelen en over allerlei potentiele samenwerkingsvormen tussen particulieren, corporaties, bedrijven en overheden en over de verwachtingen rond de kosten inclusief allerlei vormen van subsidiering kunnen waarderen.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: