Servan Ott Fotografie: Roodhalsfuut

In alles echt een fuut maar iets kleiner, een prachtig rode nek, een gele snavelbasis en een kleinere kuif, is de roodhalsfuut. Met dik onder de 10 broedparen echt een zeldzame broedvogel in ons land en vooral in de Oostelijke provincies, waar de jongen worden groot gebracht op rustige, afgelegen en ondiepe wateren. Een prachtige vogel met een kenmerkend futen geluid maar nog een stuk rauwer en hoger wat in een stille omgeving van grote afstand is te horen een bijzonder natuurbeleving.

Bij de IJssel een solitair mannetje gefotografeerd die zonder vrouwtje zich tussen de gewone futen bevind maar hard meebaltst en een plek opeist bij de futen. Een wat vreemde gewaarwording maar alleen flirten lijkt voor de roodhalsfuutman genoeg, roept de vraag op of het nog een erg jong mannetje is die blijft hangen en niet hard opzoek is naar een serieuze partner. De meesten broeden in Oostelijke en Noordelijk Europa.

Workshops

Vanaf 1 juni gaan alle natuurfotografie workshops weer van start! Natuurlijk rekening houdend met de 1,5 meter afstand en door het buiten zijn is dat heel goed mogelijk en de workshops starten allemaal vroeg. Zie voor alle fotografie activiteiten de agenda 

Voor aanmeldingen en voor vragen neem graag contact met me op 

%d bloggers liken dit: