Steekincident in Enkhuizen | Verdachten met vuurwapen aangehouden | Aantal inbraken iets gedaald

Enkhuizen – Op donderdagmorgen kreeg de politie melding van een steekincident in een woning aan de Westerkerksteeg in Enkhuizen waarbij een 57-jarige man licht gewond raakte. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Omstreeks 10.05 uur kreeg de politie melding van het incident. Ter plaatse trof de politie in de woning twee mannen aan. Zij bleken ruzie met elkaar te hebben gehad. Toen een van hen, een 61-jarige man, een mes pakte, had de ander hem dat weer afgepakt. Hierbij had hij zich aan zijn hand verwond.   

Verdachten met vuurwapen aangehouden in winkelcentrum

Hoorn – De politie heeft dankzij een alerte melder zondagmiddag twee mannen kunnen aanhouden die in bezit waren van een vuurwapen. Wat zij hiermee van plan waren, wordt onderzocht.

Zondagmiddag werd rond 15.40 uur bij de politie gemeld dat er in winkelcentrum de Huesmolen nabij de Lidl drie personen zouden staan en dat een van hen een vuurwapen bij zich had.

De politie is direct ter plaatse gegaan en hield twee verdachten aan die zich op verschillende plekken in de Huesmolen bevonden. Een derde verdachte werd niet meer aangetroffen. De twee aangehouden verdachten zijn mannen in de leeftijd van 19 jaar, afkomstig uit Zwaag, en een 23-jarige man zonder vast woonadres.

Beide verdachten werden aangehouden en de politie trof na een korte zoekslag in de omgeving een vuurwapen aan. Ook werden overige spullen aangetroffen die meegenomen zijn voor nader onderzoek. De recherche is een onderzoek gestart naar de identiteit van de derde verdachte. Beide aangehouden verdachten zijn ingesloten en worden verhoord.

Vragen aan het publiek
De recherche heeft de volgende vragen aan het publiek:
* Heeft u mogelijk ook iets verdachts gezien in de omgeving van de Huesmolen afgelopen zondagmiddag tussen 15.15 uur en 15.45 uur?
* Denkt u te weten wie de derde verdachte is of heeft u overige informatie die kan helpen bij dit onderzoek?
* Heeft u informatie over deze verdachten, maar wilt u liever anoniem blijven? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr.: 0800-7000. Vermeldt u er a.u.b. zaaknummer 2020094592 bij.

Aantal inbraken iets gedaald

Het aantal inbraken in de regio West-Friesland Oost is in de afgelopen maanden iets gedaald. De kaart die de politie verstrekt, geeft het aantal woninginbraken aan in de afgelopen 3 maanden.

Buurtpreventie Nextdoor: bijna 3.750 deelnemers

In hetzelfde gebied zijn bijna 3.750 deelnemers van de Buurtpreventie Nextdoor, waarvan 751 in Andijk wonen. Zij werken mee aan de hand van een speciale app om in voorkomende gevallen de politie waarschuwen en dit ook door te geven aan de overige leden van hun buurt of wijk.

Ook deelnemer worden? Meld je nu aan!