#Corona 7WFG: regio beduidend lager dan landelijke gemiddelde

Drechterland, Hoorn en Medemblik hebben elk één nieuwe melding van een COVID19-patiënt. Verder zijn er geen wijzigingen in de afgelopen 48 uur.
In de afgelopen week zijn er in totaal 18 nieuwe meldingen geweest van COVID19-patienten, 5 ziekenhuisopnames en 1 overledene te betreuren.
De regio van de 7WFG ligt nu beduidend lager dan het landelijk gemiddelde. Bekijk de onderste rij en vergelijk die met het gemiddelde in de 2de rij van onderen. Als men de lijst van Nederlandse gemeenten in drieën zou delen dan komt deze regio in de laagste deel terecht.
Positief geteste personen40.770*(+199)
Ziekenhuisopnames11.037(+42)
Overleden personen5.082**(+26)

Vandaag zijn er 42 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 26 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 40.770 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

%d bloggers liken dit: