Aangehouden voor dealen en voor mishandelen politieman | Man aangehouden voor vernieling auto’s | Kat beschoten: getuigen gezocht | Twee gestolen auto’s, drie verdachten

Aangehouden voor dealen en voor mishandelen politieman

Hoorn – De politie heeft donderdagavond een 19–jarige verdachte aangehouden op verdenking van het dealen van drugs en de mishandeling van een politieman.

De politie zag op het parkeerterrein bij de Westfriese Hof donderdagavond een auto met hierin hash liggen. Zij deden navraag bij de eigenaar: een 19-jarige inwoner van Hoorn. Deze eigenaar wenste op geen enkele wijze mee te werken, waarna een worsteling ontstond waarbij de verdachte hard in het gezicht van een politieman stootte. De politieman raakte hierdoor gewond en liep o.a. kaakletsel op.

De 19-jarige verdachte werd geboeid overgebracht naar het politiebureau.

De verdachte bleek in bezit van drugs en van een ruime hoeveelheid geld. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en tegen hem worden de nodige processen-verbaal opgemaakt.

Geweld tegen politiemensen
Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, wordt niet geaccepteerd niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen ze naar voren en gaan ze de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.

Man aangehouden voor vernieling auto’s

Hoorn – De politie heeft donderdagmiddag een 32-jarige man aangehouden. De man had donderdag rond 17.25 uur meerdere auto’s vernield die geparkeerd stonden aan de Blokmergouw.

De gealarmeerde politie zag een man meerdere auto’s vernielen met onder andere straattegels. Zij hebben deze man, een 32-jarige inwoner van Hoorn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Uit onderzoek bleek dat er in totaal 5 auto’s vernield waren.

De man werd ingesloten voor verhoor en de reden voor zijn handelen wordt onderzocht.

Kat beschoten: getuigen gezocht

Heerhugowaard – De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld na een melding van een gewonde kat.

Dinsdagavond meldde een inwoonster van de Rivierenbuurt dat ze haar kat gewond had aangetroffen. Bij de dierenarts bleek dat haar kat een kogel van een luchtbuks in zijn lijf had. De dierenarts heeft de kogel verwijderd en de kat maakt het inmiddels goed.

De politie wil weten wie mogelijk informatie heeft over de beschieting van deze kat.

Vragen
* Heeft U informatie hierover?
* Heeft u iets gezien in de omgeving van het Spaarne afgelopen dinsdag dat met bovenstaand incident te maken kan hebben?
* Heeft u overige info?

Belt u dan met de politie in Heerhugowaard via 0900-8844 of met 144.

Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr 0800-7000. Vermeldt u er a.u.b. zaaknummer 2020085322 bij.

Twee gestolen auto’s, drie verdachten

Hippolytushoef / Anna Paulowna – Op donderdagmorgen kon de politie na een korte achtervolging drie personen aanhouden die in twee gestolen personenauto’s reden. Het gaat om een 23-jarige man uit Delfzijl en twee 33-jarige mannen uit Den Helder. De zaak begon toen twee auto’s over de Afsluitdijk vanuit Friesland in de richting van Noord-Holland reden. Hierbij passeerden zij een ANPR. Het gaat hier om een installatie die automatisch kentekenplaten registreert en vergelijkt met databases. Hieruit bleek, dat beide auto’s gestolen waren.

Foto's maken vanuit politiehelikopter

De politie wachtte de auto’s op aan de Noord-Hollandse zijde en probeerde ze na de sluizen tot stilstand te brengen. De bestuurders van de gestolen auto’s wisten echter om de blokkade heen te komen.

De eerste auto kon door de politie aan de van Ewijcksvaart in Anna Paulowna aan de kant worden gezet. Hierbij raakten beide voertuigen elkaar licht.

De andere auto reed Hippolytushoef in. Op de Koningsweg kwam de vluchtende auto in aanraking met een auto die juist aan het parkeren was. In de auto zaten twee mannen die er vandoor gingen. Door de inzet van een politiehelikopter kon een verdachte snel worden aangehouden. Korte tijd later werd een tweede verdachte aangehouden. Hierbij werd een politiehond ingezet.

Bij onderzoek bleken de auto’s recent gestolen te zijn in Den Helder en Overschild (Groningen). De politie onderzoekt of er een link is tussen beide gestolen auto’s en/of de verdachten.

%d bloggers liken dit: