Burgemeester Streng: Maatregelen niet altijd menselijk of uitvoerbaar

Burgemeester Streng: Maatregelen niet altijd menselijk of uitvoerbaar
Burgemeester Frank Streng

Maatregelen niet altijd menselijk of uitvoerbaar

Beste inwoner van de gemeente Medemblik,
 
De afgelopen weken staat ons leven in het teken van maatregelen om het coronavirus terug te dringen. Maatregelen die er niet voor niets zijn, weten we inmiddels. Maar ook maatregelen die niet altijd even logisch, duidelijk, menselijk of uitvoerbaar zijn.

Want buiten zijn en tot elkaar komen zit diepgeworteld in onze cultuur. Voor die conclusie hadden we het coronavirus overigens niet nodig. Het resultaat is een kleurrijk scala aan verenigingen, clubs en kermissen die helaas door het virus niet in de luwte zijn gehouden. Het is even niet anders, maar u laat het er alles behalve bij zitten, heb ik al gemerkt. De behoefte van onze inwoners om onderdeel van de Medemblikse samenleving te zijn is namelijk zichtbaarder dan ooit. De creativiteit die sommige inwoners hierin tonen is bewonderingswaardig.
 

Het kabinet kondigde recent een verlenging van de maatregelen aan. Dat nieuws bracht zowel begrip als teleurstelling. Volhouden blijft nog steeds het advies. Ook krijgt de gemeente een rol bij de versoepeling van maatregelen voor kinderen en jongeren.

Vooruitkijkend proberen we te bedenken hoe de samenleving eruit gaat zien. Gelukkig biedt de saamhorigheid die we tijdens deze crisis al bij de Medemblikkers zagen ons een groot vertrouwen.

Graag wil ik iedereen bedanken voor alle inspanningen. Hou vol en zorg goed voor elkaar!
 
Namens burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik,
 
Frank Streng
burgemeester

%d bloggers liken dit: