Diefstal vanaf bouwplaats | Beroving. Politie zoekt getuigen | Getuigen gezocht woningoverval | Met drank op tegen bord | Illegaal gokken

Diefstal vanaf bouwplaats

Hoorn – Op maandagmorgen hield de politie twee mannen aan op verdenking van diefstal van bouwmaterialen. Het gaat om een 29-jarige man uit Hoorn en een 26-jarige man uit Wormer.

Omstreeks 01.50 uur kreeg de politie melding dat er twee verdachte zouden lopen op een bouwterrein aan het Jacques Bloemhof in Hoorn. Toen de politie even later ter plaatse kwam, zagen zij nog juist twee mannen wegrennen. Een van de verdachten kon ter plaatse worden aangehouden, maar de tweede verdachte was verdwenen. Na de inzet van een politiehond en een helikopter werd de tweede verdachte teruggevonden. Hij probeerde zich te verstoppen in een achtertuin van een woning.

In de directe omgeving werd de auto van de verdachten aangetroffen. In de bestelauto vond de politie spullen die vermoedelijk afkomstig waren van een bouwplaats.

De politie stelt een nader onderzoek in.

Beroving. Politie zoekt getuigen

Blokker – In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Westerblokker in Blokker een 15-jarige jongen beroofd. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Omstreeks 00.20 uur was het slachtoffer aan het ‘chillen’ met een vriend in de garage achter de woning aan de Westerblokker. Toen hij even de garage verliet om iets in de woning te pakken, zag hij  een groepje jongens in de steeg naast de woning staan.

Het slachtoffer werd door een of meerdere personen uit de groep bedreigd. Hierbij werden vermoedelijk wapens gezien. Het slachtoffer moest zijn kostbaarheden afgeven.

Het groepje daders is er vandoor gegaan. Zij maakte in ieder geval een GSM en een scooter buit. Bij de beroving raakte niemand gewond.

De scooter werd later in een greppel langs de Grutto teruggevonden.

Politie zoekt getuigen woningoverval

Hoorn – Op zaterdagmorgen werd een 78-jarige vrouw overvallen in haar woning aan het Glenn Millerhof in Hoorn. De politie verzoekt eventuele getuigen of personen die informatie hebben over deze zaak om zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Omstreeks 02.30 uur lag de vrouw te slapen toen zij plotseling wakker werd van geluid in haar slaapkamer. Toen zij het licht aan deed, werd zij geconfronteerd met een man. De man bedreigde haar met een wapen en eiste geld. Hij ging er uiteindelijk vandoor met een GSM en sieraden. Het slachtoffer raakte niet gewond.

De dader is de woning binnengekomen door een buitendeur te forceren.

Met drank op tegen bord

Den Oever – Op zondagavond hield de politie een 44-jarige man uit Den Oever aan die onder invloed van alcohol een eenzijdig verkeersongeval had gehad.

Omstreeks 20.25 uur kreeg de politie melding dat een auto tegen een reflectiebord aan was gereden op de Vlieterstraat in Den Oever. Ter plaatse bleek dat de verdachte de Vlieterstraat in was gereden. Dit betreft een doodlopende weg met aan het einde een reflectiebord. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies maar liefst 930 ug/l. Dat is ruim vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l (ruim 2 %o).

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Illegaal gokken

Hoorn – Op zaterdagmorgen deed de politie onderzoek in een bedrijfspand aan de Protonweg in Hoorn. Hier bleek illegaal gegokt te worden.

De politie had al eerder vermoedens dat er in de bedrijfsunit gegokt werd. Op zaterdagmorgen omstreeks 00.20 uur zag de politie dat er licht brandde op de bovenverdieping van de unit en dat er in de directe omgeving meerdere auto’s geparkeerd stonden.

Het moment dat  twee personen het pand verlieten was het startsein om een onderzoek in te stellen. In de unit vond de politie een groep van zo’n tien tot vijftien man in een kleine ruimte waar onder anderen een pokertafel.

De aanwezigen kregen een bekeuring in verband met de noodmaatregel Corona. Tegen de uitbater van het ‘gokpand’ zal vermoedelijk bestuurlijk worden opgetreden.

%d bloggers liken dit: