#Corona 7WFG: lichte stijging meldingen

#Corona 7WFG: lichte stijging meldingen

Drechterland telt 2 (41) nieuwe COVID19-patiënten, Hoorn 1 (73) en Medemblik 4 (63). Het totaal klimt van 279 naar 286 meldingen.
Het aantal COVID19-patiënten dat is opgenomen (geweest) in een ziekenhuis is hetzelfde gebleven: 92.

De grafiek boven toont het verloop van het indexgetal (rood) voor de regio. De gele onderbroken lijn is een prognose (7 dagen vooruit) op basis van de voorgaande cijfers.

RIVM

Positief geteste personen34.842*(+708)
Ziekenhuisopnames10.021(+124)
Overleden personen4.054**(+138)

Vandaag zijn er 124 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 138 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. 

Tot nu toe zijn er 34.842 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het  aantal gemelde overleden patiënten.

Aantal positieve testen op totaal aantal testen

Sinds 6 april wordt er meer getest op COVID-19 vooral bij zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis met klachten, naast de mensen die een hoger risico hebben op ernstig verloop van COVID-19 en zorgpersoneel in ziekenhuizen. De laatste weken is het aantal geteste personen opgelopen tot bijna 40.000 per week. Het percentage positief geteste personen nam tot eind maart toe tot ongeveer 30% vastgestelde besmette personen op het totaal aantal geteste personen en nam daarna weer af. Naast het afnemende aantal nieuwe patiënten door de maatregelen die op 16 maart zijn genomen, speelt hierbij het veranderde testbeleid sinds 6 april ook een rol.  

%d bloggers liken dit: