#Corona West-Friesland: Lichte stijging meldingen en ziekenhuisopnames

#Corona West-Friesland: Lichte stijging meldingen en ziekenhuisopnames
De 7WFG
Drechterland telt 4 (39) nieuwe COVID19-patiënten, Hoorn 2 (72) en Medemblik 2 (59). Het totaal klimt van 271 naar 279 meldingen.
Het aantal COVID19-patiënten die zijn opgenomen in een ziekenhuis is hetzelfde gebleven: 92.
Index
We tonen vanaf vandaag niet meer de rest van de regio Noord-Holland Noord. Daarnaast hanteren we het getal dat in het blauwe vak staat als “indexgetal” dat we gaan gebruiken voor een lijngrafiek. Je kunt daarmee vaststellen hoe een bepaald gebied er voor staat. Daarmee kunnen we het ook visualiseren wat het verloop aangaat.

—RIVM—

Positief geteste personen34.134*(+729)
Ziekenhuisopnames9.897(+118)
Overleden personen3.916**(+165)

Vandaag zijn er 118 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 165 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. 

Tot nu toe zijn er 34.134 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

Op de dinsdagen is het aantal meldingen van opgenomen en overleden patiënten de afgelopen periode vaak het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat meldingen van op vrijdag, zaterdag en zondag opgenomen en overleden patiënten op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd.

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het  aantal gemelde overleden patiënten.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

COVID-19 in grafieken

Internationale kaart COVID-19

%d bloggers liken dit: