#Corona Persconferentie minister-president: ‘Hou vol!’

#Corona Persconferentie minister-president: 'Hou vol!'

Premier Rutte benadrukt tijdens de persconferentie dat er deze week nog geen besluit wordt genomen over het verlengen dan wel versoepelen van de coronamaatregelen. ‘Houd vol,’ is de belangrijkste boodschap.

“Het is voor iedereen duidelijk: als we kunnen versoepelen, is het niet opeens helemaal terug naar normaal. We kunnen ook niet uitsluiten dat we daarna weer stappen terug moeten zetten omdat het virus weer de kop op steekt. Boodschap blijft dus: hou vol.”

Het zal pas later blijken of en op welke wijze er sprake kan zijn van versoepeling is van de maatregelen. Rutte wilde daar niet op vooruitlopen. Wel gaf hij aan dat wanneer de cijfers de verkeerde kant op gaan dit ook weer kan betekenen dat het termijn verlengd kan worden.

Alle sectoren in Nederland moeten een plan opstellen voor de anderhalvemetereconomie. Zo’n protocol is een voorwaarde om op termijn weer in bedrijf te kunnen. Het kabinet wil niet in één keer, maar ‘stap voor stap’ naar versoepeling van de getroffen corona-maatregelen. ‘De anderhalvemetersamenleving gaat gepaard met grote dilemma’s’, zegt Rutte. ‘Het gaat letterlijk om de verdeling van schaarse ruimte.

%d bloggers liken dit: