#Corona Noord-Holland Noord: +6 (265) || 7WFG: +2 (85)

#Corona Noord-Holland Noord: +6 (265) || 7WFG: +2 (85)

Er zijn in de regio Noord-Holland Noord (tabel boven) 6 nieuwe COVIS19-Patienten bijgekomen, waarvan 2 in de regio van de 7WFG (tabel onder) wat het totaal op 85 brengt. Medemblik telt er 1 meer dan gisteren en dat geldt ook voor Stede Broec.

#Corona Noord-Holland Noord: +6 (265) || 7WFG: +2 (85)

We hebben er een kolom bijgevoegd die alle getallen bij elkaar optelt in een totaal en dit wordt gebruikt om de indeling te sorteren. Een bepaalde plaats kan relatief weinig ‘scoren’ maar in een andere kolom weer juist veel hoger. Door deze getallen bj elkaar op te tellen krijg je een totaalbeeld van een gemeente en hoe dit zich verhoudt met andere gemeenten.

In de kolommen zelf geeft de kleur (rood tot en met groen) hoe het getal in die cel zich tot anderen getallen verhoudt (in verticale zin; de kolom zelf)

— RIVM —

Positief geteste personen28.153*(+734)
Ziekenhuisopnames9.127(+188)
Overleden personen3.134**(+189)

Vandaag zijn er 188 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 189 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Dit zien we ook na dit paasweekend vooral bij het aantal overlijdens.

Tot nu toe zijn er 28.153 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn. 

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden

%d bloggers liken dit: