#Corona Noord-Holland Noord: +5 (259), waarvan 4 in de regio van de 7WFG

#Corona Noord-Holland Noord: +5 (259), waarvan 4 in de regio van de 7WFG
Gesorteerd op kolom 3: ziekenhuisopnames

Op verzoek hebben we de overzichten versimpeld. Vijf nieuwe patiënten brengt de stand voor de regio Noord-Holland Noord op 259. In de laatste twee rijen lees je de totalen en gemiddelden.

De 7WFG gesorteerd op ziekenhuisopnames – kolom 3

De 7 West-Friese gemeenten hadden gisteren nog 79, vandaag 83 COVID19-patiënten. Medemblik +1, Enkhuizen +1, Hoorn +1 en Koggenland +1. Het aantal meldingen is ook gestegen, van 231 naar 236.

Enkhuizen staat nog steeds bovenaan als het om het aantal ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners gaat. Met dit vergelijkingsgetal kan de stad worden vergeleken met de andere plaatsen.

Bij het aantal Meldingen per 100.000 inwoners is het Stede Broec dat op de 1ste plaats staat, gevolgd door Drechterland. Terwijl Alkmaar zowel met het aantal ziekenhuisopnames als met het aantal Meldingen op de hoogste plaats staat.

Opmeer blijft hoe dan ook de hekkensluiter in alle opzichten,

Gesorteerd op kolom 2: ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners
Gesorteerd op kolom 4: meldingen per 100.000 inwoners
Gesorteerd op kolom 5: meldingen

RIVM

Positief geteste personen27.419*(+868)
Ziekenhuisopnames8.939(+210)
Overleden personen2.945**(+122)

Vandaag zijn er 210 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 122 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 27.419 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn. 

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden

Er wordt sinds 6 april meer getest. De uitbreiding van het testen is bedoeld voor patiënten met een hoog risico op ernstig verloop van een coronavirusinfectie en zorgmedewerkers ook buiten het ziekenhuis. Zoals huisartsen, verpleeghuismedewerkers, medewerkers gehandicaptenzorg en thuiszorgmedewerkers die klachten hebben. Meer informatie over het testbeleid in Nederland vind je hier.

Voor 28% van de bij het RIVM gemelde bevestigde COVID-19 patiënten is bekend dat zij in de zorg werken. Het relatief grote aandeel van zorgmedewerkers onder de patiënten met COVID-19 wordt verklaard doordat het testbeleid voor een deel gericht is op deze beroepsgroep. 

De leeftijdsverdeling en de man-vrouw verdeling van zorgmedewerkers is anders dan die van overige COVID-19 patiënten. Van alle gemelde zorgmedewerkers met COVID-19  is de helft 44 jaar of jonger en is 81%  vrouw. Van de overige patiënten is de helft 72 jaar of ouder en is 48% vrouw.

Onderstaande grafieken laten het aantal bevestigde COVID-19 patiënten zien per leeftijdsgroep voor zowel zorgmedewerkers als overige patiënten. In het blauw is het aantal mannen te zien en in het violet het aantal vrouwen.

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

%d bloggers liken dit: