#Corona Noord-Holland Noord: +2 (254) || 7WFG: 0 (79)

Twee nieuwe patiënten zijn er vandaag bijgekomen in de regio Noord-Holland Noord en met name in Alkmaar. Dat brengt het aantal op 254. Dat houdt ook in dat voor de regio van de 7 West-Friese gemeenten en de overige gemeenten geen nieuwe patiënten zijn aangemeld die zijn opgenomen in een ziekenhuis. Voor de 7WFG blijft de stand op 79 staan.

Wat het aantal meldingen aangaat dat sinds 7 april wordt opgegeven door het RIVM is het de gemeente Medemblik met de meeste meldingen in die 6 dagen: 12, gevolgd door Hoorn met 10, Stede Broec met 9. Drechterland en Koggenland elk 7 meldingen en Enkhuizen 2 en Opmeer slechts 1.

Meldingen zijn door de GGD gemeld bij het RIVM als positief geteste patiënten, maar ondervinden geen ernstige klachten van de COVID19, zoals de ziekte heet. Wel moet het hele huishouden in quarantaine blijven voor een periode van 14 dagen. Als er dan geen klachten meer zijn mag men de quarantaine opheffen.

RIVM

Positief geteste personen26.551*(+964)
Ziekenhuisopnames8.729(+147)
Overleden personen2.823**(+86)

Vandaag zijn er 147 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 86 personen als overleden gemeld.  Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 26.551 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden

Zie ook COVID-19 in grafieken |  Internationale kaart COVID-19

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.

%d bloggers liken dit: