#Corona Noord-Holland Noord: +4 (252) || West-Friesland: +1 (79)

De plaatsnamen in een geel veld zijn de 7WFG – zeven West-Friese gemeenten.

In de regio van de 7 West-Friese gemeenten is vandaag 1 patient bijgekomen uit Enkhuizen, wat het aantal dat is opgenomen (geweest) in een ziekenhuis op 79 brengt.

In Alkmaar kwamen er 2 bij en in Schagen 1. Gezamenlijk telt de regio Noord-Holland Noord 4 nieuwe COVID19-patiënten wat de stand op 252 brengt.

43Alkmaar
23Heerhugowaard
12Schagen
12Medemblik
8Bergen (NH)
8Heiloo
7Stede Broec
7Den Helder
6Castricum
6Hoorn
6Hollands Kroon
6Langedijk
6Drechterland
5Koggenland
2Enkhuizen
2Texel
0Opmeer

In de hele regio is wel het aantal meldingen (positief geteste inwoners – maar niet iedereen wordt opgenomen in een ziekenhuis) fors gestegen van 710 gisteren naar 758 vandaag.

Hiernaast een overzicht van de aantal meldingen die sinds 8 april zijn geregistreerd, de dag waarop het RIVM met het doorgeven van dit soort gegevens begon.

In totaal 159 inwoners, waarvan 38 uit de regio van de 7WFG. (zie lijst hiernaast).

Veel mensen ondervinden hooikoortsklachten en die lijken voor een deel overeen te komen met de klachten van COVID19. Vooral de laatste dagen zijn er veel pollen vrijgekomen waardoor veel mensen extra klachten ervaren als gevolg van hooikoorts.

Dat geldt ook voor mensen die (zwaar) verkouden of grieperig zijn.

Je kunt je huisarts bellen (of de website bezoeken van jouw huisarts) om te zien wat hij/zij jou aanraadt en op welke wijze je hem/haar kunt bereiken.

—RIVM—

Oproep ministerie van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om mee te denken over apps

Het ministerie van VWS komt vandaag met een uitnodiging aan bedrijven en deskundigen om mee te denken over de ontwikkeling en inzet van apps in de aanpak van het nieuwe coronavirus. Klik hier voor meer informatie.


Update

Actuele cijfers COVID-19: 12 april 2020

Positief geteste personen25.587*(+1.174)
Ziekenhuisopnames8.582(+196)
Overleden personen2.737**(+94)

Vandaag zijn er 189 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 132 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 24.413 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De nieuwe meldingen komen uit alle 12 provincies, maar met 411 (31%) kwamen de meeste nieuwe meldingen uit de provincie Zuid-Holland.

Sinds enkele dagen kunnen ook zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis getest worden als zij klachten hebben. Het eerste effect daarvan lijkt zichtbaar in de meldingen, omdat 550 (42%) van de nieuwe meldingen zorgmedewerkers betreft.

De cijfers van de ziekenhuisopnames van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.