#Corona Regio Noord-Holland Noord: +4 (248)

#Corona Regio Noord-Holland Noord: +4 (248)

Alkmaar, Schagen, Hollands Kroon en Stede Broec hebben vandaag elk 1 patiënt erbij gekregen, wat de stand op 248 patiënten brengt die zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 4 meer dan gisteren. Het verschil tussen het landelijk en regionale aantal is weer (gemiddeld) groter geworden dan eerder deze week.

Bij de “Meldingen” zien we grotere getallen: Alkmaar op +7, Heerhugowaard +4, Schagen +1, Hoorn +2, Medemblik +1, Hollands Kroon +2, Bergen +2, Stede Broec +2, Langedijk +2, Heiloo +2, Drechterland +1, Enkhuizen +1, Koggenland +2, Den Helder +1 en Texel +1. Een totaal van +30 meldingen ten opzichte van gisteren.

Bij de ‘meldingen’ zijn mensen positief getest, maar niet iedereen is zodanig ziek dat hij/zij wordt opgenomen in een ziekenhuis of dat deze daar van afziet of in een instelling (anders dan een ziekenhuis) wordt verpleegd/verzorgd.

RIVM

Positief geteste personen24.413*(+1.316)
Ziekenhuisopnames8.386(+189)
Overleden personen2.643**(+132)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

Vandaag zijn er 189 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 132 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 24.413 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De nieuwe meldingen komen uit alle 12 provincies, maar met 411 (31%) kwamen de meeste nieuwe meldingen uit de provincie Zuid-Holland.

Sinds enkele dagen kunnen ook zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis getest worden als zij klachten hebben. Het eerste effect daarvan lijkt zichtbaar in de meldingen, omdat 550 (42%) van de nieuwe meldingen zorgmedewerkers betreft.

De cijfers van de ziekenhuisopnames van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.