Boer Tom fleurt met bloemenactie thuiswonende Omringcliënten op

Boer Tom verrast de heer en mevrouw van de Meer met een prachtige boeket bloemen. Achter meneer staat Omring wijkverpleegkundige Petra Wagenaar.

Diverse thuiswonende cliënten van Omring werden vanmiddag verrast door Tom Groot (beter bekend als boer Tom van tv-programma’s ‘Boer zoekt Vrouw’ en ‘Eigen Huis & Tuin’) en wijkverpleegkundige Petra Wagenaar. Zij bezochten de mensen thuis, uiteraard op veilige en gepaste afstand, om hen een bos bloemen te overhandigen. Het doel van de actie (bedacht door Ali B, ouderenbond ANBO en de sierteeltbranche) is om in heel Nederland op Goede Vrijdag kwetsbare mensen op te fleuren met bloemen en te laten weten dat er aan ze gedacht wordt.

Bloemenactie
Ali B bedacht de bloemenactie samen met de sierteeltsector en ouderenbond ANBO. In heel Nederland worden vandaag, op Goede Vrijdag, boeketten uitgedeeld om ouderen die nu weinig mensen kunnen zien, een hart onder de riem te steken. Boer Tom ging samen met wijkverpleegkundige Petra op pad om de diverse thuiswonende Omringcliënten te verblijden met een prachtige bos.

Geweldig initiatief
Als eerste werd familie van de Meer uit Blokker verrast. Uiteraard werd er rekening gehouden met de anderhalve meter afstand. Mevrouw: “Wat leuk dat je langs komt!”, kijkt lachend naar boer Tom. “We vinden dit een geweldig initiatief. Ondanks de maatregelen vanuit de overheid kunnen we ons nog goed vermaken. Ik puzzel graag en mijn man leest de krant. En we worden goed verzorgd door Omring!”, aldus mevrouw van de Meer.

Hart onder de riem
Het was ook een bijzonder moment voor wijkverpleegkundige Petra van thuiszorgteam in Zwaag/Blokker, naast dat zij werd geïnterviewd voor RTL Boulevard, vond ze het ontzettend leuk om hier haar bijdrage aan te leveren. Petra: “Als wijkverpleegkundige kom ik natuurlijk vaak bij mensen thuis, het is fijn dat we op deze manier oudere mensen die nu veel binnen moeten zitten en weinig mensen zien, blij kunnen maken met een mooie bos bloemen. En dat wordt erg op prijs gesteld.”

Een klein gebaar
Met het Paasweekend in het vooruitzicht willen we aan iedereen vragen contact te houden met je dierbaren. Laten we om elkaar denken en aandacht schenken aan mensen die het extra moeilijk hebben of eenzaam zijn. Beperk het bezoek, en schrijf bijvoorbeeld een kaartje of pak de telefoon. Een klein gebaar doet wonderen.

%d bloggers liken dit: