Beroving en brandschade aan auto

Brandschade aan auto

Hoorn – Op zaterdagmorgen omstreeks 03.00 uur kreeg de politie melding van een mogelijke poging tot brandstichting bij een personenauto aan de Melkweg in Hoorn.

Ter plaatse bleek een band van een geparkeerd staande auto in brand te hebben gestaan. Het vuur was weer gedoofd, maar had wel schade aan de auto toegebracht.

De politie verzoek eventuele getuigen van de (mogelijke) brandstichting om zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Beroving

Hoorn – Op vrijdagavond werd een 45-jarige man overvallen in zijn woning aan de Vijzelmolen in Hoorn. De politie kon drie verdachten uit Hoorn aanhouden. Het gaat om een 51-jarige vrouw en mannen van 45 en 51 jaar oud.

Omstreeks 18.15 uur werd er op de deur van de woning van het slachtoffer geklopt. Op de stoep stond de vrouwelijke verdachte. Zij zei dat het slachtoffer haar fiets had en dat zij die terug wilde hebben. Toen het slachtoffer aangaf deze niet te hebben, verschenen beide mannelijke verdachten bij de voordeur. Zij duwden het slachtoffer naar binnen en eisten de fiets en geld. Hierbij werd het slachtoffer ook mishandeld.

Omdat er geen geld of fiets was, werd het huis doorzocht. De daders gingen er uiteindelijk vandoor met een kistje waarin geen geld, maar medicijnen zaten.

Na een eerste onderzoek kon de politie korte tijd later de drie verdachten aanhouden. Een onderzoek wordt ingesteld naar de achtergrond van de beroving.

%d bloggers liken dit: