#Corona | Weer 2 nieuwe COVID19-patiënten uit gemeente Medemblik || Noord-Holland Noord 242 opnames

#Corona | Weer 2 nieuwe COVID19-patiënten uit gemeente Medemblik || Noord-Holland Noord 242 opnames
Ziekenhuisopnames en aantal Meldingen Noord-Holland Noord

09-04-2020 | De teller staat op 242 ziekenhuisopnames in de Regio Noord-Holland Noord en met 636 meldingen. Wat de Zeven West-Friese Gemeenten (7WFG) aangaan is dat 76 en 187.

In de Regio Noord-Holland Noord (inclusief de 7WFG), zijn er vandaag 7 nieuwe patiënten bijgekomen en 36 meldingen.

Groepsgrafiek op basis van het meeste (concrete) aantal opgenomen patiënten

7WFG

Enkhuizen gevolgd door Stede Broec staan beiden boven aan de lijst van de Regio Noord-Holland Noord met 86.10 en 69.00 ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners (vergelijkingsgetal). Drechterland staat bijna helemaal onderaan met 10.10 (2 patiënten) en Opmeer als laagste met 8,40 (1 patiënt).

Men dient te beseffen dat deze cijfers alleen betrekking hebben op ziekenhuisopnames en het aantal meldingen die door het RIVM zijn ontvangen.

Buiten de ziekenhuisopnames zijn er mensen die verkozen hebben thuis te blijven of vanwege de zeer slechte vooruitzichten afzien van een opname en thuis willen sterven waarbij men begeleid door de huisarts.

Quarantaine

Ook is niet altijd bekend of er inderdaad sprake is van COVID19 omdat de persoon in kwestie niet is getest. Als bij één gezinslid een besmetting wordt vastgesteld dan wordt er aangenomen dat de overige gezinsleden dat ook zijn. Zij moeten – ook als er geen klachten zijn – dan in quarantaine voor 14 dagen.

RIVM

Vandaag zijn er 237 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 148 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

%d bloggers liken dit: