Cliënten en medewerkers Lindendael verrast door optreden Gerard Joling

Cliënten en medewerkers Lindendael verrast door optreden Gerard Joling
Cliënten en medewerkers Lindendael verrast door optreden Gerard Joling

Cliënten en medewerkers van Omringlocatie Lindendael in Hoorn werden vanmiddag verrast door Gerard Joling. Hij kwam in de binnentuin van de locatie optreden om cliënten en zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. Er werd luidkeels meegezongen en iedereen genoot – op veilige en gepaste afstand – met volle teugen van het muzikale optreden.


Verrassing

Het optreden was een complete verrassing voor Omring en Lindendael. De gemeenschappelijke ruimtes en kamers van bewoners van de locatie kijken uit op de sfeervolle binnentuin. Bij het horen van de muziek, verschenen de eerste mensen al snel voor de ramen. Ze wisten niet wat ze zagen. Gerard Joling in hun binnentuin. Daar werd enthousiast op gereageerd. Een geweldige middag en ook na de laatste toegift hield het gejoel en geklap maar niet op. Na afloop nam hij alle tijd voor een praatje en een foto, dit alles natuurlijk op gepaste afstand.

Opvrolijken door muziek
Bianca Maat (dagbestedingscoach Lindendael): “Door het coronavirus moesten we helaas alle geplande optredens afzeggen. Des te leuker is deze verrassing van Gerard Joling. Het is zo bijzonder om te zien dat mensen zich spontaan aanbieden om muziek te komen maken of te zingen. Door dit soort initiatieven houden we met z’n allen de moed erin!”


Hartverwarmende initiatieven
Sinds het kabinet bekend heeft gemaakt dat er geen bezoek (alleen bij bijzonder gevallen) meer mogelijk is in de woonzorglocaties en verpleeghuizen, zijn er talloze hartverwarmende initiatieven ontstaan om mensen te helpen en dichter bij elkaar te komen. Denk aan optredens, cadeautjes, spandoeken en bloemen. Dit wordt enorm gewaardeerd.