#Corona West-Friesland | 4 nieuwe ziekenhuisopnames || #Corona Noord-Holland Noord | 11 nieuwe ziekenhuisopnames

Dit overzicht is ingericht op het aantal concrete aantallen mensen die zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

07-04-2020 | Een nieuwe ‘rekenweek’, dus een nieuwe post om het overzichtelijk te houden. Medemblik blijft ook nu weer op 10 staan en dat betekent dat er niet meer patiënten zijn opgenomen, maar dit zegt niets over het aantal dat werkelijk besmet is met het virus. Dat houdt in dat we moeten blijven volhouden voor wat de maatregelen aangaan en niet verslappen!

OVERLIJDEN

In de hele regio van Noord-Holland Noord zijn er wel 7 nieuwe patiënten opgenomen. Uit secundaire berichten hebben we begrepen dat er drie bewoners van De Watermolen in Abbekerk overleden zijn aan de coronaziekte: COVID19.

Al eerder meldde wij het overlijden van een inwoner van Andijk, die weliswaar elders verbleef, maar als gevolg van het virus is overleden.

ZIEKENHUIS HOORN

Niet elke patiënt uit deze regio wordt opgenomen in het Dijklanderziekenhuis in Hoorn. Bij het ziekenhuis is een landingsplaats gecreëerd om helikopters in de gelegenheid te stellen makkelijker te landen en op te stijgen om patiënten te vervoeren naar of van een ander ziekenhuis.

BOETES

Wie met drie personen in één auto zit wordt bekeurd door de politie, dat blijkt uit een geval in Alkmaar: De politie van Alkmaar heeft het afgelopen weekend vijftien bekeuringen uitgedeeld voor overtredingen van de noodverordening. In een aantal auto’s werden drie of meer personen aangetroffen. Dat leverde de inzittenden volgens de Alkmaarse wijkagent Bas Wijnen in dit geval meteen een boete op van 390 euro per persoon.

VERSOEPELING

Ne het erop lijkt dat het aantal overlijdens en COVID19-patiënten minder wordt zijn er mensen die een versoepeling willen van de maatregelen die de regering heeft opgelegd. Er moet echter worden gewacht met het versoepelen van anti-coronamaatregelen tot aan een aantal specifieke voorwaarden is voldaan. Dat adviseert het zogenoemde Outbreak Management Team (OMT) van het RIVM aan het kabinet, de belangrijkste raadgever van de regering in de coronacrisis.

De ‘transitiestrategie’, kan pas beginnen als aan vijf voorwaarden voldaan is. Die worden opgesomd in de brief met het advies die het ministerie van VWS heeft gekregen en waarover de NOS beschikt. Je kunt ze hier lezen!

— RIVM —

Overzicht aantallen

  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 7.427 (+292)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 2.101 (+234)
  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 19.580 (+777)

Vandaag zijn er 292 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 234 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Op de dinsdagen is het aantal meldingen de afgelopen periode consequent het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd. Dit is zichtbaar in de grafieken op de nieuwe pagina Ontwikkeling COVID-19 in grafieken.

Advertentie
%d bloggers liken dit: