#Corona | Minister president: Hou vol! Blijf zoveel mogelijk thuis. Ook tijdens het Paasweekeinde!

Premier Rutte en minister De Jonge gaven dinsdagavond persconferentie over coronacrisis.

HOU VOL! BLIJF ZOVEEL MOGELIJK THUIS! OOK TIJDENS HET PAASWEEKEINDE

Premier Rutte is er trots op dat de meeste Nederlanders zich goed aan de coronamaatregelen houden. De premier doet opnieuw een oproep aan Nederlanders om niet losser met de regels om te gaan. “Een grotere fout kunnen we niet maken. Anders is alles no time teniet gedaan. Hou dit vol.” Hij zegt dat iedereen zo veel mogelijk moet thuisblijven, ook met Pasen.

Premier Rutte zegt dat er al wel nagedacht wordt over de toekomst en wanneer het tijd is om maatregelen te versoepelen. “Terug naar normaal is een zaak van de lange adem.” Maar terug naar normaal kan alleen in gang worden gezet als iedereen zich aan de regels blijven houden, benadrukt Rutte. “De kans op een begin van normalisering is groter als we ons allemaal aan de regels houden”.

De Jonge: twee apps vormen nieuwe kern van testbeleid

Het kabinet wil fors inzetten op apps om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, dat vertelde minister Hugo de Jonge op de persconferentie. “Twee apps vormen straks de kern van het nieuwe testbeleid”, maar hij benadrukt dat er nog wel uitgebreid onderzoek wordt gedaan naar deze twee apps. “Alleen als de privacy gewaarborgd is, gaan we dit doen.”

De apps zijn bedoeld om het werk van de GGD te ondersteunen. Een zo’n app kan bijvoorbeeld een seintje geven aan iedereen met wie je contact bent geweest nadat je besmet bent geraakt. Een tweede app is bedoeld om symptomen in de gaten te houden. Bron NOS

  • Op NPO 1 en NPO Nieuws (Ziggo kanaal 501, KPN kanaal 43)
  • Via een livestream op de site en app: klik hier
  • Via NPO-livestream op NPO Start: klik hier
  • Op NPO Nieuws: klik hier
  • Via de Facebookpagina van de NOS: klik hier
  • Voor kijken via ons YouTube-kanaal: klik hier
%d bloggers liken dit: