Nauwelijks vliegverkeer door #coronacrisis

Nauwelijks vliegverkeer door #coronacrisis
De blauwe hemel in de vier windstreken: geen vliegtuig te bekennen

Boven Andijk is een aanvlieg- en vertrekroute van vliegtuigen naar en van Schiphol, een corridor. Maar al enige dagen is er nauwelijks een vliegtuig te bekennen, ook niet de passanten die op 10 km hoogte naar Verre Oorden vliegen en condensstrepen trekken…

Een foto maken van alleen de blauwe hemel zonder een vliegtuig erop of witte strepen was op zich al een opgave onder normale omstandigheden, maar nu is het eerder onmogelijk nog een vliegtuig te spotten.

Nauwelijks vliegverkeer door #coronacrisis
Foto’s maken van bomen, zonder witte strepen – © G. van Keulen

Dit biedt ook de mogelijkheid om ’s avonds en ’s nachts foto’s te maken van de sterrenhemel zonder dat een vliegtuig door het beeld vliegt en een storende streep trekt doordat de camera een langere sluitertijd heeft.