#Corona West-Friesland | geen nieuwe ziekenhuisopnames || #Corona Noord-Holland Noord | 4 nieuwe ziekenhuisopnames

#Corona West-Friesland | geen nieuwe ziekenhuisopnames || #Corona Noord-Holland Noord | 4 nieuwe ziekenhuisopnames

05-04-2020 | Geen nieuwe ziekenhuisopnames vandaag voor wat de 7 West-Friese gemeenten (7WFG) aangaan! De 7WFG liggen ook weer, zij het iets onder het regionaal gemiddelde. Ook het aantal voor de gehele regio Noord-Holland Noord is ‘maar’ met 4 gestegen, afkomstig uit Texel, Heiloo, Den Helder en Alkmaar. Maar elke opname is er één te veel. Hopelijk zet deze trend zich door in de komende tijd. De tijd zal het leren.

#Corona West-Friesland | geen nieuwe ziekenhuisopnames || #Corona Noord-Holland Noord | 4 nieuwe ziekenhuisopnames

De aantallen zeggen echter niets over het aantal mensen dat ziek thuis ligt. Helaas is daar geen informatie van voorhanden. Zo kunnen er mensen zijn die ernstig ziek zijn en hebben opgegeven niet opgenomen te willen worden.

BLIJF THUIS!

Zaak is ook dat we de maatregelen die zijn afgekondigd blijven naleven totdat de regering zegt dat er sprake is van versoepeling! Volharden is nu het devies om wat nu al is bereikt niet in negatieve zin te beïnvloeden!

#Corona West-Friesland | geen nieuwe ziekenhuisopnames || #Corona Noord-Holland Noord | 4 nieuwe ziekenhuisopnames
#Corona West-Friesland | geen nieuwe ziekenhuisopnames || #Corona Noord-Holland Noord | 4 nieuwe ziekenhuisopnames

GGD Hollands Noorden

GGD start regionaal onderzoek ‘beleving coronavirus’  
GGD Hollands Noorden is gestart met een regionaal onderzoek. Dit onderzoek is bedoeld om inzicht te krijgen in hoe inwoners van onze regio deze periode beleven. Ook kan het onderzoek in beeld brengen hoe de inwoners bijvoorbeeld de gestelde maatregelen opvolgen. Ga naar de vragenlijst

— RIVM —

  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 6.875 (+253)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.766 (+115)
  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 17.851 (+1.224)

Duiding

Vandaag zijn er 253 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn sinds gisteren 115 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Onder de personen die zijn overleden zijn 3 patiënten in de leeftijdsgroep 25 tot 50 jaar. Bij al deze personen was er sprake van onderliggend lijden.

#Corona West-Friesland | geen nieuwe ziekenhuisopnames || #Corona Noord-Holland Noord | 4 nieuwe ziekenhuisopnames
De groepsgrafiek van de 7WFG laat zien dat het aantal ten opzichte van gisteren onveranderd is gebleven.

Eén reactie

  1. In Engeland wordt onderzocht of speurhonden de geur van het coronavirus kunnen herkennen. Eerder is al bewezen dat speurhonden malaria, kanker en Parkinson kunnen herkennen. Volgens de organisatie Medical Detection Dogs kunnen de honden over zes weken worden ingezet als het werkt. Men is vrij optimistisch gestemd. Als dat lukt kan dat dan een forse positieve bijdrage gaan betekenen bij de oplossing van het corona vraagstuk.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: