Servan Ott Fotografie: IJsvogels – visoverdracht en paring

Servan Ott Fotografie: IJsvogels - visoverdracht en paring

Het is voor alle vogels nu volop balts,- en paartijd zo ook bij de ijsvogels. Met onze meest gekleurde vogel gaat het heel goed en zeker weer na het hebben van geen winter, zullen er op weer meer plekken in Noord-Holland paartjes zich vestigen en is West- Friesland een rijk ijsvogelgebied. Hun hele hoge en prachtige (vaak twee tonige) geluid is van verre te horen wanneer ze in de buurt zijn. Eenmaal tot je genomen neem je de ijsvogel veel sneller waar als hij in de buurt is. 

Servan Ott Fotografie: IJsvogels - visoverdracht en paring

Vooral nu wanneer door het mannetje- met een visje- het geluid wordt laten horen dichtbij een broedgelegenheid, wordt daar door een vrouwtje snel op gereageerd en is er na de visoverdracht meestal de paring. Maar soms (zoals de paringsfoto van deze serie) gebeurde het zonder visoverdracht en vloog het mannetje op het vrouwtje waar zij al op een tak zat en druk aan het roepen was. 

Als je alleen bent of met zijn tweeën (met de gepaste afstand) is het heerlijk om op een rustige plek in de natuur te zijn. In het moment zijn, genieten, natuur tot je laten nemen. 

Servan Ott Fotografie: IJsvogels - visoverdracht en paring

Gefotografeerd in het zuiden van Amsterdam.

Helaas met de aangescherpte corona maatregelen gaan alle natuurfotografie workshops tot 1 juni niet door. Bij vragen neem graag contact met me op