#Corona West-Friesland | Geen nieuwe ziekenhuisopnames || #Corona Noord-Holland Noord | Zes nieuwe ziekenhuisopnames

#Corona West-Friesland | Geen nieuwe ziekenhuisopnames || #Corona Noord-Holland Noord | Zes nieuwe ziekenhuisopnames
De tabellen van de regio Noord-Holland Noord. De geel-gemarkeerde gemeenten zijn die van de 7 West-Friese gemeenten. Deze weergave laat het aantal opgenomen COVID19-patiënten zien per gemeente | © CAPAND / GvK

02-04-2020 | In de groep van de 7 West-Friese gemeenten zijn er GEEN nieuwe ziekenhuisopnamen voor vandaag gemeld.Het aantal wat opgenomen is (geweest) is -net als gisteren- 59 personen. Daarvan 10 uit de gemeente Medemblik.Hoorn staat bovenaan, gevolgd door Enkhuizen, en Stede Broec. Medemblik staat op plaats 4.

Voor de Regio Noord-Holland Noord is het aantal in totaliteit met 6 gestegen ten opzicht van gisteren: nu 173 en gisteren was dat 167. Zes nieuwe opnames dus.

#Corona West-Friesland | Geen nieuwe ziekenhuisopnames || #Corona Noord-Holland Noord | Zes nieuwe ziekenhuisopnames
De drie dagen uitgelicht weergave is op basis van het aantal patiënten dat is opgenomen (geweest). | © CAPAND / GvK
#Corona West-Friesland | Geen nieuwe ziekenhuisopnames || #Corona Noord-Holland Noord | Zes nieuwe ziekenhuisopnames
Dezelfde tabel, maar nu ingericht op basis van het aantal patiënten per 100.000 inwoners per gemeente. | © CAPAND / GvK

We krijgen van deze en gene de vraag waarom we dit publiceren en uitrekenen: ten eerste om te weten wat er gaande is in het gebied waar je woont en wat jou te wachten staat, maar ook vooral om aan te tonen dat het het in acht nemen van de maatregelen belangrijk is, het voorkomt dat mensen ziek worden of zelfs sterven!

— RIVM —

02-04-2020 14.00 uur

  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 5.784 (+625)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.339 (+166)
  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 14.697 (+1.083)

Duiding

Vandaag zijn er 625 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 166 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

In de rapportage Data coronavirus is een grafiek opgenomen met het aantal ziekenhuisopnames naar meldingsdag en sterfgevallen per dag van overlijden. Door vertraging in de meldingen kunnen deze cijfers per dag wijzigen.

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.