#Corona Noodverordening | Verduidelijking gebiedsverboden kampeerterreinen, slaap- en strandhuisjes en optredens in de buitenlucht

#Corona Noodverordening | Verduidelijking gebiedsverboden kampeerterreinen, slaap- en strandhuisjes en optredens in de buitenlucht

Om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, is in de regio Noord-Holland Noord sinds 26 maart jl. een noodverordening van kracht. Deze noodverordening is van toepassing op de hele regio. Aanvullend op de noodverordening zijn er twee specifieke gebiedsverboden: een verbod op kampeerterreinen en een verbod op slaap- en strandhuisjes.

Kampeerterreinen

De regels voor kampeerterreinen zijn als volgt:

  • Campings/terreinen waarbij met een mobiel kampeermiddel wordt verbleven met centrale toilet-, was- en douchegebouwen worden gesloten. Hieronder moeten ook de camperplaatsen worden verstaan, waarbij sprake is van het gebruik kunnen maken van centrale voorzieningen.
  • Parken met accommodaties die beschikken over vaste sanitaire voorzieningen, zoals bijvoorbeeld chalets of vakantiehuisjes, kunnen openblijven.
  • Bij terreinen waar zowel sprake is van centrale toilet- en douchegebouwen als accommodaties met eigen douche en wc, worden de centrale sanitaire voorzieningen gesloten. Het terrein blijft dan alleen open voor gasten die beschikken over vaste sanitaire voorzieningen in het eigen chalet, vakantiehuisje of de stacaravan.
  • Camperplaatsen vallen onder het begrip kampeerterreinen. Ook wanneer deze niet bij een recreatiebedrijf horen en voor hun voorzieningen gebruik maken van bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen van een nabijgelegen jachthaven.

Update 1 april: Verduidelijking besluit sluiten kampeerterreinen.

#Corona Noodverordening | Verduidelijking gebiedsverboden kampeerterreinen, slaap- en strandhuisjes en optredens in de buitenlucht

Slaap- of strandhuisjes

Voor slaap- of strandhuisjes zijn de regels als volgt:

  • Het is verboden om (tijdelijke en permanente) slaap- en strandhuisjes in gebruik te nemen of erin te verblijven.
  • Ook het opbouwen van deze huisjes is dus verboden. Voor zover op dit moment de opbouw van slaap- en/of strandhuisjes is begonnen, wordt men in staat gesteld om deze slaap- en/of strandhuisjes wind- en waterdicht te maken. Verdergaande werkzaamheden zijn niet toegestaan. Wanneer als gevolg van een calamiteit reparaties noodzakelijk zijn om (verdere) wind- en /of waterschade te voorkomen, wordt men in staat gesteld deze noodzakelijke werkzaamheden te verrichten. Verdergaande werkzaamheden zijn niet toegestaan.

 Besluit aanwijzing verboden gebieden – slaap- en strandhuisjes 

#Corona Noodverordening | Verduidelijking gebiedsverboden kampeerterreinen, slaap- en strandhuisjes en optredens in de buitenlucht

Optredens in de buitenlucht

Om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, is in de regio Noord-Holland Noords sinds 26 maart jl. een noodverordening van kracht. Deze noodverordening is van toepassing op de hele regio. Er waren vragen over de mogelijkheden voor optredens in de buitenlucht, bijvoorbeeld door een harmonieorkest of fanfare, waarbij wel de gevraagde afstand in acht wordt genomen. Dit soort initiatieven worden heel erg gewaard, maar ze zijn verboden volgens de noodverordening. Daarom mogen ze niet plaatsvinden.