Koningin Máxima verrast bewoners en medewerkers verpleeghuis met videogesprek

Koningin Máxima verrast bewoners en medewerkers verpleeghuis met videogesprek

Lutjebroek – Enkele bewoners en medewerkers van verpleeghuis Nicolaas van zorgorganisatie Omring werden maandag 30 maart verrast door niemand minder dan Koningin Máxima. De Koningin wilde hen via een videogesprek graag een hart onder de riem steken nu, door het coronavirus, de woonzorglocaties in heel Nederland zijn gesloten voor bezoek. 

Daarom werd er een live-verbinding gemaakt met Paleis Huis ten Bosch. Via FaceTime (beeldbellen via een tablet) sprak de Koningin met twee bewoners van Nicolaas: mevrouw Vrieler-de Vries en mevrouw Ligthart-Kooij. Daarnaast sprak de Koningin met Rianne Oostendorp (verzorgende) en Petra Oudt (locatiemanager).

Koningin Máxima wilde graag weten hoe het gaat met bewoners en medewerkers sinds het sluiten van de woonzorglocaties voor bezoekers. Het gesprek ging over de impact die dit heeft op bewoners, familie en medewerkers. Ook sprak de Koningin met de bewoners over de manier waarop zij nu contact hebben met hun naasten. Bijvoorbeeld via beeldbellen. “Ik heb nu regelmatig contact met mijn familie via de tablet en dat is fantastisch. Ik wist niet dat het bestond, maar ik zou het niet meer willen missen”, vertelde mevrouw Vrieler-de Vries aan de Koningin.

Locatiemanager Petra Oudt: “De maatregelen treffen niet alleen bewoners, maar zeker ook mantelzorgers en vrijwilligers die nu hun regelmatige bezoek aan de locatie moeten missen. Deze belangrijke groep mogen wij niet vergeten”.

Met verzorgende, Rianne Oostendorp, sprak de Koningin over de vraag hoe je als zorgprofessional omgaat met zo’n lastige en emotionele situatie. “Het is soms moeilijk dat ik wel op de locatie mag komen en familie niet. Dat geeft een dubbel gevoel. We kunnen er met collega’s onderling wel goed over praten. Dat is belangrijk”, vertelde Rianne Oostendorp aan de Koningin. Om te vervolgen: “Maar gelukkig kunnen we bewoners via de tablet toch in contact brengen met hun naasten. Ook al is dit voor sommige collega’s nog best even stoeien. Niet iedereen is nog zo digitaal en dan vraagt het toch even wat tijd”.

De Koningin sprak verder haar bewondering uit voor alle zorgprofessionals in de verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland die dagelijks aan de frontlinie staan en zich met hart en ziel inzetten om het de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. Als laatste gaf Koningin Máxima aan dat haar gedachten ook bij familie en mantelzorgers zijn die in deze moeilijke periode niet fysiek bij hun naasten aanwezig kunnen zijn.

“Wat bijzonder dat ik op zo’n manier heb kunnen spreken met onze Koningin”, aldus mevrouw Vrieler-de Vries. Waarop Rianne aanvult: “Wat een leuke verrassing en wat goed dat de Koningin op zo’n persoonlijk manier aandacht heeft voor bewoners, familie en medewerkers van de verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland!”.

%d bloggers liken dit: