#Corona West-Friesland | 8 nieuwe patiënten in het ziekenhuis

#Corona West-Friesland | 8 nieuw patiënten in het ziekenhuis
Tabellen van de zeven West-Friese gemeenten | © CAPAND – GvK

01-04-2020 | In de groep van 7 West-Friese gemeenten zijn er vandaag 8 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Gisteren waren dat er 51, vandaag 59.

#Corona West-Friesland | 8 nieuw patiënten in het ziekenhuis
De gegevens van de tabellen in een groepsgrafiek | © CAPAND – GvK

Een van de patiënten is afkomstig uit de gemeente Medemblik. Hoorn +3, Koggenland +2 en Stede Broec, Enkhuizen en Medemblik elk +1.

Enkhuizen staat ook in deze groep bovenaan qua dichtheid met 75,30 op 100.000 inwoners (een vergelijkingsgetal), Medemblik ‘slechts’ 22.20. Maar dat is het getal voor vandaag! Morgen kan dit weer anders uitpakken.

#Corona West-Friesland | 8 nieuw patiënten in het ziekenhuis
De gegevens van de gemeenten in de regio Noord-Holland Noord | © CAPAND – GvK

Ook in de tabellen voor de regio Noord-Holland Noord staat Enkhuizen bovenaan, en ook hierin gevolgd door Stede Broec met 50,60 COVID19-patiënten per 100.000 inwoners…

Hollands Kroon 15 nieuwe patiënten in 1 dag!

Hollands Kroon 15 nieuwe patiënten in 1 dag!

Vanuit Hollands Kroon zijn maar liefst 15 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een ongekend aantal! Gisteren stond de stand nog op 5, vandaag helaas op 20.

— RIVM —

Overzicht aantallen

  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 13.614 (+1.019)
  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 5.159 (+447)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.173 (+134)

Duiding

Vandaag zijn er 447 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 134 personen als overleden gemeld. Deze ziekenhuisopnames en sterfgevallen hebben zich in de afgelopen dagen voorgedaan, maar zijn in de afgelopen 24 uur gerapporteerd.   

Tot nu toe zijn er twee sterfgevallen gemeld van personen jonger dan 50 jaar, beide met ernstige onderliggende gezondheidsproblemen.

De aantallen gemelde ziekenhuisopnames en meldingen van overlijden zijn vandaag lager dan gisteren. Het is belangrijk om te weten dat het aantal meldingen per dag niet het werkelijke aantal sterfgevallen of ziekenhuisopnames van de afgelopen dag is. Dit komt omdat er een vertraging zit tussen het moment van overlijden en ziekenhuisopname en de rapportage hiervan aan de GGD’en.

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

De trends in de opnames per provincie zijn onveranderd ten opzichte van gisteren. Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames heen te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg is dit nog niet zichtbaar. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu   krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

Let op: cijfers kunnen nadien door het RIVM worden aangepast vanwege nieuwe informatie waardoor de gegevens die hier staan vermeld kunnen verschillen.

%d bloggers liken dit: