#Corona West-Friesland: Aantal COVID19-patiënten in Medemblik stijgt fors – Stede Broec bovenaan met de meeste gevallen per 100K

#Corona West-Friesland: Aantal COVID19-patiënten in Medemblik stijgt fors - Stede Broec bovenaan met de meeste gevallen per 100K
Tabellenoverzicht van de 7 West-Friese gemeenten | | © CAPAND / GvK

Het aantal COVID19-patiënten in de gemeente Medemblik is fors gestegen ten opzichte van andere plaatsen in deze regio en van de voorliggende periode: nu 19 gevallen. Daardoor veranderd ook het statistische getal naar 42.10 per 100.000 inwoners en komt Medemblik hierdoor op de 4de plaats terwijl dat gisteren nog de 6de was.

Belangrijk dat de maatregelen van de regering strikt worden opgevolgd!

Stede Broec staat nu bovenaan in deze regio, met 92 COVID19-patiënten per 100.000 inwoners (exacte aantal: 20)

De gemiddelden stijgen uiteraard mee, maar wat opvalt is dat het gemiddelde (50,03) boven die van het landelijk gemiddelde (47,21) uitstijgt.

#Corona West-Friesland: Aantal COVID19-patiënten in Medemblik stijgt fors - Stede Broec bovenaan met de meeste gevallen per 100K
Deze grafiek is een afgeleide van de tabellenoverzicht, en geeft de situatie in rangorde weer met balken. Elke gemeente is vanaf 24 maart en de daaropvolgende dagen in beeld gebracht. | © CAPAND / GvK
#Corona West-Friesland: Aantal COVID19-patiënten in Medemblik stijgt fors - Stede Broec bovenaan met de meeste gevallen per 100K
Uitgelicht: de gemeente Medemblik met een lineaire prognose voor morgen
© CAPAND / GvK
#Corona West-Friesland: Aantal COVID19-patiënten in Medemblik stijgt fors - Stede Broec bovenaan met de meeste gevallen per 100K
De tabellen ingericht op het aantal per 100.000 inwoners | © CAPAND / GvK

De statische cijfers geven in dit tabellenoverzicht aan dat Stede Broec bovenaan staat met de meeste gevallen van COVID19-patiënten per 100.000 inwoners. Dit is een omrekeningstabel om vergelijkingen te kunnen maken met andere gemeenten en dat kan alleen gedaan op basis van gelijke aantallen, als constante dus.

#Corona West-Friesland: Aantal COVID19-patiënten in Medemblik stijgt fors - Stede Broec bovenaan met de meeste gevallen per 100K
De tabellen ingericht op het exacte aantal per gemeente | © CAPAND / GvK

In dit overzicht gaat het om de exacte getallen van het aantal COVID19-patiënten die bij het RIVM gemeld zijn. Deze getallen kunnen nadien gewijzigd worden omdat de meldingen vanuit de GGD en huisartsen niet allemaal op dezelfde tijd plaatsvinden, maar soms verlaat worden ingediend. In de meeste gevallen betekent dit wel een toename van de aantallen.

— RIVM —

#Corona West-Friesland: Aantal COVID19-patiënten in Medemblik stijgt fors - Stede Broec bovenaan met de meeste gevallen per 100K
Overzicht van het aantal overleden COVID19-patiënten per gemeente.
Voor de gemeente Medemblik is dit 0.2-3 (dit is een statistische getal, omdat dit wordt omgerekend naar 100.000 inwoners. Omgerekend naar het werkelijke aantal zou dit betekenen dat er tenminste 1 en hooguit 2 overleden COVID19-patient(en) is(zijn) te betreuren). Voor Enkhuizen en Stede Broec zou dit neer komen op 1 tot 3 personen die aan de COVID19-ziekte is/zijn overleden. © RIVM

Overzicht aantallen

  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 10.866 (+1.104)
  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 3.483 (+529)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 771 (+132)

Duiding

Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten, en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken. 

Uitbreiding gegevens over de uitbraak van het nieuwe coronavirus

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  krijgt steeds meer informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De actuele gegevens van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportages. 
Er komen elke dag ongeveer 100 nieuwe patiënten op de intensive care (IC intensive care ) bij. Doordat patiënten enige tijd op de IC verblijven, stijgt het totaal aantal patiënten dat op de IC ligt in Nederland op dit moment met ongeveer 80 per dag. 

De basis voor het aantal bevestigde patiënten opgenomen in het ziekenhuis en de overlijdensgevallen door COVID-19 zijn de meldingen van de GGD’en. Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt. Het aantal sterfgevallen dat gemeld wordt betreft daarom overlijdensgevallen die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan.

Zie ook Data coronavirus in Nederland

%d bloggers liken dit: