Amper een week Lente of de Zomertijd breekt alweer aan!

Amper een week Lente of de Zomertijd breekt alweer aan!

Houd u het wel even in de gaten dat morgenochtend 08:00 uur misschien wel helemaal geen 08:00 uur is maar feitelijk 09:00 uur? De surrealistische toestanden volgen elkaar steeds sneller op! De Corona-virus veroorzaakt al een onwerkelijkheid die zijn weerga niet kent. Dan komt de Lente aandraven op de 21ste en nauwelijks een week later is het opeens Zomertijd en mogen we een uur minder slapen! Als hier geen complot achter zit dan weet ik ook niet meer! Misschien is het dát wel, dat we het niet meer weten! Wat bedoel je nou weer, hoor ik je verzuchten! Ja, dat weet ik niet! Dat is nu juist de kern van dit bericht, dat we het niet meer weten! Het is de grote vraag die ons allen vandaag bezighoudt, het Grote Waarom?! Waarom gebeuren de dingen zoals die gebeuren en niet om het gebeuren zelf maar om de wezenlijkheid van het gebeuren an sich! Je kent het wel…

De Duitse filosoof Heinrich von Steinweghen (1723-1789) schrijft in een oud boek (althans een boek dat door de jaren heen een oud boek is geworden): “Lass lieber einen Sittich Eier legen als ein Eichhörnchen!” Wie een beetje over de oostgrens de weg kan vragen weet wat hier staat, zij die dat niet weten kunnen desgewenst een cursus Duits volgen, maar daar gaat het nu niet over!

Hebben wij hier in Nederland een tegeltje in menig huis hangen met de veelzeggende tekst…

… in Duitsland hebben ze wat ik je hiervoor meldde. Het is wat Von Steinweghen feitelijk wil zeggen, althans dat wordt aangenomen dat hij dit bedoelde dat de dingen plaatsvinden zoals ze bedoeld zijn en dat al het andere onwezenlijk is. Iets om over na te denken, vooral in deze surrealistische tijden! Denk ik.

Als het je nu nog niet duidelijk is dan moet deze uiteenzetting toch de nodige slaap bij jou hebben opgewekt en is het hoog tijd dat we de tent sluiten, het licht uitdoen, de kat buiten zetten en onder de wol kruipen!

Morgen wordt alles anders! Want dan is vandaag gisteren en morgen vandaag, hoe je het wendt of keert!

We wensen je een goede nachtrust toe!
En blijf gezond!

Foto wekker door Stas Knop op Pexels.com

%d bloggers liken dit: