#Corona Regio Noord-Holland Noord | Gestage stijging aantal COVID19-patiënten

#Corona Regio Noord-Holland Noord | Gestage stijging aantal COVID19-patiënten

We hebben de overzichten inzichtelijker gemaakt. De tabellen die we vorige week toonden waren dat niet voor iedereen. Deze grafieken tonen de situatie in de Regio Noord-Holland Noord. Het RIVM verstrekt twee getallenreeksen: het aantal geregistreerde COVID19-patiënten en het aantal per 100.000 inwoners per gemeente. Dat is een omslagberekening om een vergelijking te kunnen maken tussen andere plaatsen. Het is dus een fictief getal maar het toont in zeker zin de dichtheid van het aantal besmettingen.

Bij de grafiek hierboven gaat het om aantallen per gemeente, die geregistreerd zijn. De aantallen staan rechts van de grafiek.

Regio

De regio telt nu 147 gevallen van corona-besmettingen, vorige week dinsdag waren dat er nog maar 25. Bijna zes keer vervoudigd. Men moet daarbij bedenken dat het werkelijke aantal hoger ligt omdat dit alleen het aantal geregistreerde patiënten aangaat en niet iedereen meer getest wordt. Naar verluidt zou dit alleen nog gedaan bij patiënten van 70 jaar of ouder en bij ernstige onderliggende ziekten.

Westfriese Gemeenten

Berekenen we de 7 Westfriese gemeenten dan komen wij uit op een getal van gemiddeld van 20.40 per 100.000 inwoners (landelijk is dat 33,35). In totaal 42 patiënten, met Hoorn 12 (16,40), Enkhuizen 10 (54,00), Stede Broec 9 (41,50), Koggenland 4 (17,60), Medemblik 4 (8,90), Drechterland 3 (15,30) en Opmeer 0 (0,00).

Opmeer is nog steeds “virusvrij”, maar dat wil niet zeggen dat dit ook zo is, het kan zijn dat er wel patiënten zijn maar niet geregistreerd zijn door de GGD/RIVM.

Hier links die naar de gemeentelijke website verwijzen:

We hebben het RIVM gevraagd welke factoren zij in deze berekeningen betrekken maar daar is nog niet op gereageerd.

#Corona Regio Noord-Holland Noord | Gestage stijging aantal COVID19-patiënten

— RIVM —

63 patiënten overleden, 811 nieuwe patiënten, in totaal 5.560 positief geteste personen

Sinds gisteren zijn 811 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 5560. Onder hen zijn 1495 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

63 patiënten zijn sinds de vorige update gemeld als overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 276 mensen gemeld als overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1739 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (758) en Noord-Holland (740).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Het aantal gemelde patiënten en overleden patiënten kan per dag verschillen om verschillende redenen. Zo zien we dat overleden patiënten niet altijd op dezelfde dag gemeld worden. Dat de aantallen per dag schommelen zegt nog niets over het effect van de maatregelen die sinds half maart ingesteld zijn. Naar verwachting zal dat effect pas eind deze week of begin volgende week te zien zijn.

Epidemiologische situatie COVID
19 – 24 maart 2020

Volg deze link
Epidemiologische situatie COVID-19 – 24 maart 2020

%d bloggers liken dit: