#Corona | Regio Noord-Holland Noord: verviervoudiging aantal patiënten in 1 week tijd

22-03-2020 | Binnen de gemeente Medemblik is er 1 nieuw geregistreerde COVID19-patiënt bijgekomen en brengt dit op een totaal van 2. Ook Hoorn en Enkhuizen tellen er ieder 1 bij.

Indeling op basis van dichtheid

Opmeer is nog steeds “virus-vrij” en wordt nu omringd door gemeenten waar een of meerdere patiënten zijn geregistreerd. Dat wil overigens niet zeggen dat deze plaats ook in werkelijkheid ‘virus-vrij’ is. Een patiënt kan immers alleen worden geregistreerd als het bekend is bij diens huisarts en de persoon in kwestie wordt getest door de GGD en en indien positief bevonden wordt geregistreerd bij het RIVM.

Enkhuizen heeft wel de hoogste dichtheid met 37,8 personen op 100.000 inwoners, vergelijk dat met de gemeente Medemblik, 4,5. Het totaal van de Regio Noord-Holland is 96, da’s bijna 4 x zoveel als waarmee dit overzicht is begonnen.

Het aantal geregistreerde patiënten in de regio NHN is in nauwelijks een week verviervoudigd.

— RIVM —

43 patiënten overleden,  573 nieuwe patiënten, in totaal 4204  positief geteste personen

Sinds gisteren zijn 573 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4204. Onder hen zijn 988  mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

43 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 179 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1404 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (585) en Noord-Holland (535).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Effecten opvolging maatregelen

Wat is het effect als iedereen zich houdt aan de maatregelen? We hebben het schematisch in kaart gebracht wat die effecten zijn wanneer we de maatregelen wél opvolgen en wanneer we dat steeds minder doen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Effecten opvolging maatregelen

Afbeeldingen © CAPAND

%d bloggers liken dit: