Coronavirus | Drie COVID19-patiënten in Hoorn – Stede Broec en Enkhuizen

Coronavirus | Drie COVID19-patiënten in Hoorn, Stede Broec en Enkhuizen

In Hoorn, Stede Broec en Enkhuizen zijn drie COVID19-patiënten geregistreerd door het RIVM. De drie worden genoemd in het dagelijks overzicht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Daarmee komt het aantal geregistreerde COVID19-patiënten in Nederland op 1.413.

Eerder werden al door de GGD in Noord-Holland Noord in Heiloo, Alkmaar, Schagen, Langedijk, Den Helder en Koggenland COVID19-patiënten geregistreerd en was het allang niet meer de vraag óf in onze regio deze ziekte zou opduiken maar wanneer.

Sinds de laatste update van het RIVM zijn 278 mensen positief getest. Sinds gisteren zijn 4 patiënten overleden aan het coronavirus. In totaal zijn er nu 24 mensen in Nederland gestorven aan de ziekte. De gemiddelde leeftijd van de overledenen was 79 jaar (de jongste was 59, de oudste 94).

In totaal zijn 205 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, zegt het RIVM in de dagelijkse update.

Van 70 patiënten is de woonplaats nog onbekend.

Toespraak minister-president

Vanavond zal minister-president Mark Rutte het Nederlandse volk toespreken omtrent de huidige ontwikkelingen rond de coronavirus-itbraak en de van regeringswege afgekondigde maatregelen.

De toespraak van Rutte is live te zien op NPO1, RTL 4 en SBS6. Daarnaast is de toespraak ook te horen via onder meer Radio 538, Radio 10 en Radio Veronica. De premier zal volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) “ingaan op de moeilijke situatie waarin wij ons bevinden, op de noodzaak van de maatregelen die zijn getroffen en op de mogelijke verdere ontwikkelingen in de komende weken en maanden”.

Tegengaan wijde verspreiding

Nu ziet het RIVM steeds meer patiënten in Nederland waarvan de bron van de besmetting niet duidelijk is. Dit wijst erop dat het virus zich door heel Nederland aan het verspreiden is. Daarom worden nu op landelijk niveau maatregelen genomen om wijde verspreiding tegen te gaan en is het uitermate belanrgijk dat de bevolking hier volop aan meewerkt. Deze maatregelen zijn erop gericht dat mensen met klachten thuis blijven en mensen minder contact met elkaar hebben. 

Zorg waarborgen

Als de verspreiding langzamer gaat, zijn er minder mensen tegelijkertijd ziek. De zorg voor zieke patiënten kan daarmee de komende tijd beter gewaarborgd worden. Het testen van patiënten komt steeds verder op de achtergrond te staan. We gaan er nu van uit dat iedereen die ziek is, het virus mogelijk heeft. 

Afbeelding Coronavirus | Drie COVID19-patiënten in Hoorn - Stede Broec en Enkhuizen © CAPAND
Het werkelijke aantal ligt hoger en wordt door de GGD geschat op 6.000
Afbeelding Coronavirus | Drie COVID19-patiënten in Hoorn - Stede Broec en Enkhuizen © CAPAND
Lijst van gemeenten (68) met 5 of meer COVID19-patiënten
Afbeelding Coronavirus | Drie COVID19-patiënten in Hoorn - Stede Broec en Enkhuizen © CAPAND
Overzicht van gemeenten waar een of meerdere COVID19-patiënten zijn geregistreerd. Blauwe iconen geven de nieuwe plaatsen aan die vandaag aangemeld zijn. – Kaart Google Maps

Afbeeldingen kaart, grafiek en lijst © CAPAND – Gebaseerd op data van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)

%d bloggers liken dit: