IVN: Kinderactiviteit: knutselen met hout | Vogelwandeling rondom Koopmanspolder | Tijd voor grote schoonmaak!

Kinderactiviteit: knutselen met hout

IVN: Kinderactiviteit: knutselen met hout | Vogelwandeling rondom Koopmanspolder | Tijd voor grote schoonmaak!

Speelgoed koop je tegenwoordig doorgaans kant en klaar in de winkel, en meestal zijn de poppen, autootjes of bouwsteentjes daar gemaakt van plastic, maar wist je dat je speelgoed ook heel leuk zélf kunt maken? Dat je van hout de mooiste figuurtjes kunt knutselen? En dat dat maken misschien wel net zo leuk is als het spelen zelf?

IVN West-Friesland organiseert op zondag 22 maart een speciale knutselmiddag in het Streekbos waar kinderen van 8-12 jaar en hun ouders dit kunnen ontdekken, onder begeleiding van Suzan Neefjes. Wie een echt houtsnijmes heeft kan het meenemen.

Het Streekbos bulkt van de takken, stukjes hout en andere natuurlijke materialen, waar met enige fantasie een keur aan kabouters of andere figuurtjes te maken valt. De knutselmiddag begint om 13:30 uur bij IVN in het Streekbos Paviljoen, waar de benedenzaal klaarstaat om na het verzamelen van materiaal aan de slag te gaan. Deelname kost 1 euro per kind en aangeraden wordt om oude kleren aan te trekken en een krukje mee te nemen als je die hebt. Aanmelden via publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl, wie weet tot ziens! Fotobijlage: Knutselkabouters Toos Brink    


Vogelwandeling rondom Koopmanspolder

IVN: Kinderactiviteit: knutselen met hout | Vogelwandeling rondom Koopmanspolder | Tijd voor grote schoonmaak!
IVN: Kinderactiviteit: knutselen met hout | Vogelwandeling rondom Koopmanspolder | Tijd voor grote schoonmaak!

Verscholen in de oksel’ tussen de Kagerdijk en de Dijkweg, tussen Wervershoof en de westpunt van Andijk, ligt een bijzonder stukje natuur. Deze zogeheten Koopmanspolder geldt als proeftuin voor toekomstig waterbeheer, waar door een wisselend peilniveau tal van vogelsoorten een plekje vinden om te broeden of foerageren. In maart staat het water in een deel van de polder boven het maaiveld. Dit trekt veel eenden en doortrekkende steltlopers aan zoals grutto, tureluur, slobeend, wintertaling en zeldzamere soorten. Zo klein als het gebiedje op de kaart is, zo groot is de diversiteit aan vogelsoorten.

Op zaterdag 21 maart, door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereldwaterdag, organiseert IVN West-Friesland een speciale vogelwandeling rondom dit waterrijke gebied, onder begeleiding van vogelgids Marco van der Lee. De wandeling gaat vroeg van start, om 8:00 uur ‘s morgens, en tot 11.00 uur blijft Marco daar beschikbaar voor uitleg. Deelname kost 2 euro per persoon, kinderen gratis.

De wandeling begint aan de oostkant van de Koopmanspolder (afslag jachthaven) op de parkeerplaats bij het kleine strandje in Andijk. Volwassenen en kinderen zijn van harte welkom om mee te lopen (stevig schoeisel aandoen). Informatie Marco van der Lee 06 23149870. Fotobijlage: Koopmanspolder en Slobeend Marco van der Lee


Tijd voor grote schoonmaak!

IVN: Kinderactiviteit: knutselen met hout | Vogelwandeling rondom Koopmanspolder | Tijd voor grote schoonmaak!

Wandelend door park of polder kun je van alles tegenkomen. Vogels, bloemen, insecten. Helaas echter wemelt het buitengebied tegenwoordig ook van de weggeworpen flesjes, bekertjes, snoeppapiertjes, peuken, blikjes en andere rommel. We kunnen hierover klagen, mopperen of de politiek de schuld geven, maar op zaterdag 28 maart is het tijd voor daden in plaats van woorden. Tijd voor actie, tijd voor een grote schoonmaak!

IVN West-Friesland organiseert op zaterdag 28 maart een grote opruimmiddag in het Streekbos in Bovenkarspel. Tussen 14.00 en 16:00 uur worden de handen uit de mouwen gestoken, komt u ook meehelpen? Samen maken we het Streekbos al blikjesrapend en papierprikkend weer schoon, samen verslaan we de vervuiling! A.u.b. zelf handschoenen meenemen.

Informatie en aanmelden mag via telefoonnr. 06 24430197 of publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl  Fotobijlage: Plastic verzamelen Astrid Bijster

%d bloggers liken dit: