Coronavirus: Scholen en horeca dicht | Toespraak minister-president

Vanmiddag om 17:00 uur zal door minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media een persverklaring worden gegeven en zal minister-president Mark Rutte morgenavond de bevolking van Nederland toespreken via de televisie

De scholen en kinderopvangcentra gaan morgen niet open en ook de horeca moet de deuren sluiten, zo meldt de NOS op de site. Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten, wordt opvang geregeld, zodat ze aan het werk kunnen blijven. Dat bevestigen Haagse bronnen.

Cafés en restaurants moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan, net als sportkantines. Dit weekend bleek dat veel mensen weinig boodschap hadden aan de adviezen om een beetje uit elkaars buurt te blijven; in veel steden zaten horecagelegenheden en terrassen vol.

Vandaag om circa 17.00 uur geven minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media een persverklaring over aanvullende maatregelen in verband met het coronavirus waartoe het kabinet vandaag heeft besloten.

Tv-toespraak minister-president

Maandag 16 maart om 19.00 uur spreekt minister-president Rutte op televisie het land toe over het coronavirus.

De minister-president zal ingaan op de moeilijke situatie waarin wij ons bevinden, op de noodzaak van de maatregelen die zijn getroffen en op de mogelijke verdere ontwikkelingen in de komende weken en maanden.

De TV-toespraak wordt uitgezonden door NPO en RTL.

Eén reactie

  1. Bij de Dijklander ziekenhuizen in Purmerend en Hoorn zijn noodtenten geplaatst voor de eerste hulp waarbij het de bedoeling is dat er zo sneller een schifting kan worden gemaakt tussen mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus en andere categorieën. Zo kan de zorg effectiever en efficiënter worden aangewend in deze tijd van coronacrisis. Op de foto oogt de noodtent vrij klein. De hal van het Dijklander ziekenhuis in Hoorn is nogal groot. Die noodtent kan daar vrij gemakkelijk geplaatst worden. Misschien is het een idee om die tent zo binnen in de hal neer te zetten. Buiten het ziekenhuis is het toch minder comfortabel.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: