Coronavirus: Buurtbus 438 stopt – Koggenland op de lijst van COVID19-patiënten in Nederland | En ander #coronavirus-nieuws

De coronavirus-uitbraak ontregelt steeds meer het dagelijks leven, vandaag werd bekend gemaakt dat de buurtbusvereniging besloten heeft de ‘438’ buiten dienst te stellen om verspreiding van het virus tegen te gaan, aldus het bericht. Ook andere buurtbuslijnen rijden de komende tijd niet meer. Informeer tijdig bij 9292.nl

Coronavirus: Buurtbus 438 stopt - Koggenland op de lijst van COVID19-patiënten in Nederland | En ander #coronavirus-nieuws

Het virus is inmiddels in de gemeente Koggenland bij een persoon vastgesteld aan de hand van een test. “De GGD Hollands Noorden bericht daar niet meer over maar wel het RIVM, en die maakt daar melding van!”


Helpende handen via het Rode Kruis

“We krijgen ook vragen voorgelegd van mensen die bereid zijn te willen helpen als er mensen in de problemen komen wanneer zij geveld worden door het virus. Die situatie doet zich nog niet voor in Andijk, maar men kan zich aanmelden bij het Rode Kruis, Ready2Help, via https://ready2help.rodekruis.nl/ Je moet dan wel geregistreerd staan!”


Coronavirus: Buurtbus 438 stopt - Koggenland op de lijst van COVID19-patiënten in Nederland | En ander #coronavirus-nieuws
Op dit kaartje de gemeenten die door het RIVM geregistreerd zijn vanwege een of meerdere COVID19-patiënten. © CAPAND

Bel 112 alleen voor levensbedreigende situaties!

Coronavirus: Buurtbus 438 stopt - Koggenland op de lijst van COVID19-patiënten in Nederland | En ander #coronavirus-nieuws
Vragen over het coronavirus kun je via 0800-1351 stellen!


Voedselbank Groningen op ‘dramatische’ zaterdag: stop met hamsteren

Voedselbank Groningen op 'dramatische' zaterdag: stop met hamsteren - Coronavirus: Buurtbus 438 stopt - Koggenland op de lijst van COVID19-patiënten in Nederland | En ander #coronavirus-nieuws

Voedselbank Groningen roept de Nederlanders op om direct te stoppen met hamsteren. De voedselbank, die erop wijst dat in Groningen zo’n vijfduizend mensen onder de armoedegrens leven, vreest dat er niets meer voor de cliënten overblijft. Door de hamsterwoede in supermarkten was vanochtend sprake van een “dramatische” aanvoer van producten, zegt Ulfert Molenhuis van de Voedselbank bij RTV Noord.

“Vrachtauto’s van de voedselbank rijden iedere morgen langs supermarkten en bakkers om eten op te halen. Maar vanmorgen was er geen brood. Er waren ook weinig andere producten, zoals groenten. Maar er kwamen wel zo’n 120 gezinnen eten bij ons halen”, aldus Molenhuis. “Dit betekent simpelweg dat we nu al onze reservevoorraden moeten aanspreken. Maar die zijn ook beperkt. De situatie voor arme mensen wordt onmiddellijk beter als mensen stoppen met hamsteren.”

Gisteren meldde de Voedselbank Midden-Twente, met uitgiftepunten in Hengelo, Goor en Borne, per direct geen voedselpakketten meer uit te delen. Dat heeft te maken met het besmettingsgevaar. “Elke vrijdagmiddag komen in Hengelo tussen de 600 en 700 mensen naar het uitdelen van voedselpakketten”, zegt de woordvoerder in de regionale krant Tubantia. “In Goor zit de Voedselbank onder één dak met zestig kwetsbare mensen onder de vleugels van een zorginstelling. Ik moet er niet aan denken dat zij door onze activiteiten besmet zouden raken met het coronavirus.” [Bron NOS]

Coronavirus: Buurtbus 438 stopt - Koggenland op de lijst van COVID19-patiënten in Nederland | En ander #coronavirus-nieuws

%d bloggers liken dit: