Urker Zangers zingen 25 april a.s. in Andijk

Urker Zangers zingen 25 april a.s. in Andijk

Op zaterdagavond 25 april 2020 treden de Urker Zangers op in Andijk. Dit Urker mannenkoor werd opgericht met als doelstelling een gevarieerd repertoire hooggestemd te zingen; van geestelijke koralen tot zeemansliedjes, van negrospirituals tot klassieke koorwerken, van psalmen tot opera. Onder leiding van dirigent Jacob Schenk wordt wekelijks met veel enthousiasme en gedrevenheid aan deze muzikale doelstelling gewerkt!
Aanvang: 19:30 uur. Locatie: Gereformeerde kerk, Middenweg 4, 1619 BL Andijk.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.korenindekerk.nl à € 10,00. Aan de deur kosten de kaarten € 12,50

Het mannenkoor ‘Urker Zangers’ werd opgericht op 10 februari 1968. De landelijk bekende Urker musicus Frits Bode (1926-1990) was de eerste dirigent. Het koor heeft een breed gevarieerd origineel repertoire met gospels, spirituals, geestelijke en klassieke muziek. Het mannenkoor geeft concerten door het hele land en maakte concertenreizen naar Duitsland, Denemarken en (zelfs tweemaal naar) de U.S.A.

Sinds 2000 is de bekende Urker musicus Jacob Schenk (1973) de dirigent van dit unieke Urker mannenkoor, waar zijn veelvormige muzikaliteit een ideale combinatie blijkt met de veelzijdigheid van het koor. De Urkers Zangers staan onder zijn leiding nog steeds garant staat voor en bekend om hun enthousiaste, gevarieerde en spontane optreden in combinatie met hun kenmerkende, frisse en krachtige koorsound. Met als gevolg dat de mannen vele mooie concerten, uitgebrachte cd’s en televisieopnamen op het conto bij mochten en mogen schrijven. In de aanloop naar het 50jarigjubileum in 2018, maakte het mannenkoor in november 2017 een concertreis naar Wales, waar het koor een eervolle uitnodiging kreeg om mee te werken aan een aantal concerten tijdens het ‘Festival of Remembrance’, de Britse dodenherdenking. 

%d bloggers liken dit: