Deelnemers Ronde Westfriese Omringdijk doneren voor het goede doel

Deelnemers Ronde Westfriese Omringdijk doneren voor het goede doel
 Deelnemers Ronde Westfriese Omringdijk doneren voor het goede doel

De Stichting Sportevenementen ‘Le Champion’ steunt tijdens de Ronde van de Westfriese Omringdijk op zondag 12 juli het goede doel dat de Westfriese Sportverkiezing dit jaar onder de aandacht brengt. Alle deelnemers aan deze jaarlijkse ronde wordt bij de inschrijving gevraagd om vrijwillig een donatie te doen aan ‘West-Friesland: (On)Beperkt Sporten’. Met dit doel dat ook centraal staat bij een veiling die op 3 april plaatsvindt bij de hockeyclub WFHC wordt gehoopt dat de drempel tot sport voor mensen met een beperking in West-Friesland wordt weggenomen. Met de opbrengst wordt ieder met een beperking in staat gesteld om eenvoudig de juiste aangepaste sportmaterialen, van sportrolstoel tot sportprothese, een tijd te lenen. Bovendien gaat men het vervoer naar en van de sportaccommodatie voor deze doelgroep makkelijker maken.

Deelnemers Ronde Westfriese Omringdijk doneren voor het goede doel

Oud beroepswielrenner Peter Koning uit Venhuizen, stelt: “Het is geweldig dat Le Champion dit op en top goede West-Friese doel steunt! Met deze steun gaat het lukken om een fraai bedrag voor ‘West-Friesland: (On)Beperkt Sporten’ op te halen. Ik houd voor het veilingteam de lijst bij van alle veilingitems. Het is hartverwarmend om te zien wat er binnenkomt. Vandaag bijvoorbeeld een All in one printer, een bezoek aan de tuinen, stallen en koetshuizen van Paleis Het Loo én piloot Gerard Eiken stelt een rondvlucht boven West-Friesland beschikbaar. Heel West-Friesland zet zijn beste beentje voor. Nu dus ook Le Champion. Veilingkavels zijn welkom via mail@westfriesesportverkiezing.nl ”

Inschrijven voor de Ronde van de Westfriese Omringdijk kan vanaf 16 maart. Op zondag 12 juli 2020 vindt de 10e Ronde van de Westfriese Omringdijk plaats. De ronde kent drie verschillende afstanden, elk te volgen vanuit de startlocaties Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn.