Boete voor afval op straat

De gemeente kan sinds 1 januari een boete opleggen als u uw afval verkeerd aanbiedt.
De gemeente kan sinds 1 januari een boete opleggen als u uw afval verkeerd aanbiedt.

We willen allemaal in een schone leefomgeving wonen. Om ervoor te zorgen dat het netjes blijft in de openbare ruimte gaan de handhavers van de gemeente controleren op het aanbieden van afval. Als u uw afval naast een ondergrondse container, of ergens anders in de openbare ruimte, neerzet kunt u een boete van rond de € 90 krijgen.

Centrum Medemblik

In het centrum van Medemblik staan ondergrondse containers. Na de ingebruikname werden er veel zakken naast de containers geplaatst. Met extra inzet van HVC en de gemeente is het aantal afvalzakken naast de containers inmiddels met 75% afgenomen. Een mooi resultaat dat zorgt voor een schonere leefomgeving! Om ervoor te zorgen dat het netjes blijft, gaan de handhavers van de gemeente door met controles.

Ondernemers

Ondernemers moeten zelf een contract afsluiten met een afvalinzamelaar om hun afval te laten afvoeren. Binnenkort controleert de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord in opdracht van de gemeente de ondernemers in de binnenstad van Medemblik hierop.

%d bloggers liken dit: