Landelijke Opschoondag 21 maart in Andijk

Op zaterdag 21 maart is het weer Landelijke Opschoondag. In heel Nederland gaan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. In de gemeente Medemblik doen we dat ook. Helpt u (weer) mee?

Uit de Enquête “Veiligheid in Andijk” blijkt dat 31% van de ondervraagden vaak te maken heeft gehad met zwerfvuil in de straat waar men woont. 38% geeft aan dat soms mee te maken… Sla de handen ineen en pak het zwerfvuil aan! Meld je aan bij de gemeente Medemblik!

Ontleend aan de Enquête “Veiligheid in Andijk” – Dorpsraad Andijk | Stuurgroep KVA20

Samen aan de slag

Iedereen kan meedoen aan deze Landelijke Opschoondag. U kunt dit alleen doen, maar ook samen. Samen opruimen is een leuke manier om je omgeving schoner te maken. Samen met de buren of met de hele wijk, of misschien met de club. Samen schoonmaken is gezelliger en vele handen maken licht werk. Opruimen kan overal in de gemeente; in uw eigen straat of het park in de buurt. Het hoeft geen grote actie te zijn. Een uurtje zwerfafvalprikken kan de buurt al veel opschonen.

Materialen

Wie meedoet krijgt alle benodigde materialen van de gemeente; prikkers, vuilniszakken, hesjes en iets lekkers. Na afloop wordt het materiaal en het verzamelde afval door ons opgehaald. U bepaalt zelf waar u gaat opschonen.

Foto maken

Is de speeltuin of de buurt weer schoon? Of het plantsoen weer vrij van blikjes en chipszakken?

De gemeente ontvangt graag een foto van het opschoonteam, liefst met het verzamelde zwerfafval. Mail deze voorzien van uw naam en plaats naar: communicatie@medemblik.nl. Stuur uw foto(‘s) uiterlijk maandag 23 maart 11.00 uur. Een selectie van de ontvangen foto’s plaatsen wij op onze gemeentepagina in de Medemblikker van 26 maart en op onze Facebookpagina.

Meld u aan

Wilt u de handen uit de mouwen steken? Alleen of met anderen aan de slag op 21 maart? Meldt u zich dan aan. Stuur een e-mail naar opschoondag@medemblik.nl. Aanmelden kan tot 16 maart.

Laat ons in de e-mail weten met hoeveel mensen u de actie organiseert, waar u de actie gaat doen en hoeveel prikkers en vuilniszakken u nodig heeft. Na aanmelding sturen wij u informatie over de organisatie op 21 maart.

Foto © CAPAND

%d bloggers liken dit: