Opsporing Verzocht | Zoekactie Robbenoordbos naar vermiste Sumanta Bansi uit Hoorn

Opsporing Verzocht

Eerder deze maand werd er onderzoek verricht in het Robbenoordbos

Nieuw zoekactie Robbenoordbos naar vermiste Sumanta Bansi uit Hoorn

Vandaag (13 februari) wordt in het Robbenoordbos m.b.v. het Veteranen Search Team opnieuw gezocht door de politie naar het lichaam van de vermiste Sumanta Bansi uit Hoorn. De 23-jarige vrouw wordt sinds 18 februari 2018 vermist.

In 2019 werden meerdere zoekacties gehouden in het Robbenoordbos wat in november. Bij één van de zoekacties heeft de politie een verroeste schep ontdekt. Het voorwerp lag in een winkelwagentje onder het bruggetje vlak bij de parkeerplaats aan de zuidkant van het bos.
Uit onderzoek door het NFI blijkt dat het goed mogelijk is dat de schep zo’n anderhalf tot twee jaar in het water heeft gelegen. Mogelijk is de schep door een magneetvisser uit het water gehaald. Was u dit? Laat het alstublieft weten.

Intussen zijn er twee voorwerpen gevonden, een schep en een mes. De politie houdt er rekening mee dat dit niets met de zaak te maken heeft maar wil wel in contact komen met mensen die hier meer over kunnen zeggen.

De schep heeft mogelijk anderhalf tot twee jaar in het water gelegen
De schep heeft mogelijk anderhalf tot twee jaar in het water gelegen. De schep lag in een winkelwagentje onder het bruggetje
De schep heeft mogelijk anderhalf tot twee jaar in het water gelegen
Het aangetroffen mes
Ook heeft de politie een vlindermes aangetroffen in het water van Den Oeversche Vaart, vlakbij de natuurcamping. Zie foto hieronderHet aangetroffen mes
Opsporing Verzocht van 18 februari 2020

Ga naar de website van
Opsporing Verzocht

Eén reactie

 1. Bovenaan een schop zag je in het programma Opsporing Verzocht de kleuren van de Nederlandse vlag onder elkaar op de steel ter grootte van een paar centimeter per kleur. Dat is nogal ongewoon en moet mensen eerder elders toch zijn opgevallen.
  Extreem geweld vindt regelmatig zijn basis in relationele sferen en de verdwenen mevrouw was voor de tweede keer zwanger en wilde de baby houden nadat er bij haar eerste zwangerschap grote druk op haar was uitgeoefend om die te beëindigen en heeft ze daar ook aan voldaan.
  Waarom was er in Opsporing Verzocht geen echte aandacht voor iemand die haar mogelijk zwanger had kunnen maken in haar omgeving of een kring van personen in haar omgeving waar mogelijk een bevruchting plaats had kunnen vinden.
  Wat me ook opviel is dat je geen speurhonden zag. De inzet ervan lijkt nogal voor de hand te liggen. Ze zullen er wel geweest zijn in het Robbenoordbos neem ik aan, maar ik zag ze niet op de beelden.
  En kunnen de menselijke resten op de steel niet gebruikt worden voor DNA identificatie of waren die te zeer vervuild. Omdat de techniek voortschrijdt slaagt men er steeds beter in om een DNA profiel te maken. Ik kan me zo voorstellen dat als er nu geen dader wordt gevonden er mogelijk toch nog over een aantal jaren als de zaak het stadium van een cold case heeft verkregen een voldoende basis voor een DNA profiel kan komen en dat dan mogelijk kan bijdragen aan het alsnog vinden van een dader.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: