Omring organiseert themabijeenkomst Rust Roest

Omring organiseert themabijeenkomst Rust Roest
Bewegen (foto ter illustratie)

Naarmate we ouder worden gaan we vaak minder bewegen. Terwijl beweging op latere leeftijd juist erg belangrijk is. Lichamelijke beweging heeft namelijk een positieve invloed op de gezondheid. Daarom organiseert Omring de themabijeenkomst Rust Roest in Enkhuizen.

Voordelen beweging

Lichamelijke beweging is niet alleen goed voor het hart, de bloedvaten en de longen, maar het heeft nog veel meer voordelen. Zo verkleint beweging de kans op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes 2 en kanker. Daarnaast verkleint het de kans op afname van de spiermassa en hersenaandoeningen zoals dementie. 

Bewegen op latere leeftijd

Het is soms lastig om voldoende in beweging te blijven op latere leeftijd. Tijdens de themabijeenkomst Rust Roest neemt een geriatrisch fysiotherapeut u mee in de wereld van ouder worden en beweging. U krijgt antwoord op vragen zoals: ‘Hoe zorgt u voor voldoende beweging op latere leeftijd?’, ‘Wat zijn goede oefeningen om lang fit en vitaal te blijven?’ en ‘Hoe kunt u uw lichaam op een goede manier belasten?’

Aan het einde van de bijeenkomst weet u meer over waarom het belangrijk is om te bewegen, welke verouderingsprocessen vertraagd worden door bewegen, hoeveel u moet bewegen en welke sporten en oefeningen u kunt doen om fit en vitaal te blijven.

Datum en locatie

U bent van harte welkom op 20 februari 2020 in Buurthuis IJsselzand, Anjerstraat 1 in Enkhuizen. Rust Roest is van 15.30 tot 17.00 uur.

Gratis bijeenkomst

Deelname is geheel gratis.  U kunt zich aanmelden via  www.omring.nl/extra-diensten/rust-roest of door te bellen
naar 088 – 206 79 99.

Let op: deelname gaat op datum van aanmelding en vol is vol!

Foto door Daria Shevtsova op Pexels.com

Modelbouwpakketten vind je bij Toys & More

%d bloggers liken dit: