UPDATE | KNMI: Zwaar weer op komst: Code Oranje… #Ciara

Zwaar weer op komst: code geel en oranje... #Ciara
Zwaar weer op komst

Het KNMI heeft zaterdagmiddag Code Oranje uitgegeven voor de zondagmiddag. Dan zorgt storm Ciara zoals de storm heet, zeer waarschijnlijk voor zware windstoten tot 140 kilometer per uur.

KNMI CODE ORANJE

Zondag onstuimig met in de middag en avond zeer zware windstoten

Zondag krijgt het hele land vanaf de ochtend en eerste helft van de middag met zware windstoten van 75-100 km/u te maken vanwege storm Ciara.

Vanaf de tweede helft van de middag neemt de wind verder toe en komen er in het noordwesten zeer zware windstoten van 100-120 km/u voor. Verder landinwaarts zijn pas in de avond zeer zware windstoten van 100-120 km/u mogelijk, vooral tijdens de passage van een lijn met actieve buien. Voor deze zeer zware windstoten is code oranje van kracht. De windrichting is zuidwest en draait in de loop van de avond naar west.

Later op zondagavond en in de nacht naar maandag verdwijnen de zeer zware windstoten van 100-120 km/u, maar zware windstoten van 75-100 km/u houden waarschijnlijk nog een groot deel van maandag aan.

Weermodellen

De verwachtingen voor zondagmiddag – Beeld windy.com
Zwaar weer op komst: code geel en oranje... #Ciara
Gemiddelde windsnelheden van zaterdag (links) naar zondag (rechts)

Verwachtingen

Zwaar weer op komst: code geel en oranje... #Ciara
Heet beeld wat ons te wachten zou staan – windy.com
Vertaling:
Het hart van de storm op de Atlantische Oceaan bereikt meer dan 370 km/u. Het gaat dit weekend richting Europa. De grondsnelheden van Transatlantische vluchten worden beïnvloed met vanavond meer dan 1.200 km/u in de W/O- en nauwelijks 600 km/u in de O/W-richting. #TempeteCiara

Storm op zee – Foto door Matt Hardy op Pexels.com
Zwaar bewolkt – Foto door Pixabay op Pexels.com

%d bloggers liken dit: