Andijk: ‘Geen Windmolenpark of meer windmolens erbij’

Andijk: 'Geen Windmolenpark of meer windmolens erbij'
Andijk: 'Geen Windmolenpark of meer windmolens erbij'

Andijkers konden hun standpunt kenbaar maken aan de Dorpsraad Andijk aangaande een windmolenpark of meer windmolens erbij op het grondgebied van Andijk.

De provincie Noord-Holland heeft nieuwe plannen om meer windmolenparken aan te leggen en meer windmolens te plaatsen en is op zoek naar nieuwe locaties. Ook binnen de gemeente Medemblik.

Binnenkort komen de Gezamenlijke Kernraden Medemblik voor overleg bijeen en zal het standpunt vanuit Andijk bekend worden gemaakt.

De Dorpsraad Andijk heeft een aparte pagina op Facebook en alleen bestemd voor inwoners van Andijk waarop peilingen (polls) worden gehouden om het standpunt te kunnen bepalen. Wie geen gebruik maakt van Facebook kan een mail sturen naar de Dorpsraad.

Foto door Expect Best op Pexels.com

Eén reactie

  1. Het loslaten van de afstandsnorm bij windmolens kan betekenen dat er meer mensen ziek worden van windmolens met ook meer ziektekosten. Het draagt niet bij aan de leefbaarheid en dat geldt ook voor de grotere horizonvervuiling bij 150 extra windmolens.
    Mogelijk is het promoten en het gebruik van zonnedakpannen een betere optie.
    Mogelijk kan ook een windmolenontwerp, waarbij de wieken niet verticaal draaien maar horizontaal waardoor windmolens minder hoog zullen zijn en er mogelijk ook 2 stel wieken onder elkaar kunnen functioneren met mogelijk ook meer energieopwekking, een optie zijn.

    Like

Reacties zijn gesloten.