Eerste bijeenkomst en eerste onderzoek Kernvisie Andijk: veiligheid

Eerste bijeenkomst en eerste onderzoek Kernvisie Andijk: veiligheid
Andijkers in de grote zaal van Dorpshuis Centrum

Zo’n 50 Andijkers vulden gisteren de grote zaal van Dorpshuis Centrum bij de start van de Kernvisie Andijk 2020-2030. Op deze bijeenkomst werd uiteengezet wat de bedoeling is van de kernvisie en werden de aanwezigen ook meteen aan het werk gezet.

En vandaag is ook de eerste enquête online gezet door de stuurgroep van de Kernvisie Andijk en gaat over de veiligheid in het dorp, hoe de Andijkers dit ervaren. Wie als inwoner van Andijk hieraan wil meewerken kan terecht op de website van de Kernvisie Andijk 2020-2030.

Het project wordt onder de verantwoordelijkheid van de Dorpsraad Andijk uitgevoerd door een stuurgroep bestaande uit 9 inwoners van het meest uitgestrekte IJsselmeerdorp dat wereldwijd bekend staat, o.a. voor de lelies en tulpen!

Later meer!

Foto © KVA20

2 Reacties

 1. Wat ik achteraf miste was aandacht voor het kortgeleden ongedaan maken van de mogelijkheid om de OV bij Primera op te hogen terwijl er juist bij de categorieën die daar gebruik van maken heel wat kwetsbare mensen zijn.

  Like

  • Dit is een voorbeeld van een dienst. Zoals ook tijdens de bijeenkomst is uitgelegd, valt dit buiten het bereik van het onderzoek. Bovendien is het een landelijke maatregel die door het ministerie van Infrastructuur en Milieu is ingesteld. De overheid wil de OV-chipkaart uiteindelijk in 2023 door nieuwe betaalwijzen hebben vervangen, zo heeft staatssecretaris Van Veldhoven laten weten.

   Volgens Van Veldhoven is de techniek achter de chipkaart aan vervanging toe. “Het is een duur systeem waarvan de technische ondersteuning in de toekomst onzeker is en bovendien draait op een eigen standaard waardoor andere betaalmiddelen (zoals een bankpas) dan de OV-chipkaart niet gebruikt kunnen worden voor betalingen in het OV”, zo schrijft ze in een brief aan concessieverleners en -houders. De OV-chipkaart wordt daarom vervangen door een nieuw betaalsysteem.

   In plaats van het reissaldo op de OV-chipkaart bij te houden, wat kaartgebaseerd is, wordt het saldo straks in de back-office van het betaalsysteem bijgehouden (accountgebaseerd). Via dit account kan de reiziger aangeven welke betaalwijze wordt gebruikt, zoals bijvoorbeeld de smartphone of bankpas. “De reiziger heeft deze betaalwijzen vaak al op zak en hoeft er dus geen speciale OV-kaart voor aan te schaffen. Uiteraard blijft anoniem reizen, dus zonder account, ook mogelijk”, aldus de staatssecretaris.

   Als het aan Van Veldhoven ligt worden de nieuwe betaalwijzen in 2021 landelijk geïntroduceerd, zodat de techniek achter de OV-chipkaart uiterlijk in 2023 kan worden uitgezet.

   Like

Reacties zijn gesloten.