Mozart’s Klarinet- en Pianoconcert Nr. 23 in Bonifaciuskerk Medemblik

MEDEMBLIK – Zaterdagavond 1 februari hoor je twee parels van de klassieke muziek in de Bonifaciuskerk in Medemblik: Mozart’s Klarinetconcert met Sophie Schreurs als soliste en het Pianoconcert nr 23 met de jonge, Medemblikker concertpianist Ramon van Engelenhoven aan de vleugel … garantie voor een empatische uitvoering! Het projectorkest staat onder leiding van dirigent Jan Laan.

KLARINETCONCERT

Mozart was één van de eerste componisten die de klarinet een vaste plaats in het symfonieorkest toebedeelde en gaf daarmee een grote impuls aan de populariteit van de klarinet. Het bekendste gedeelte van dit klarinetconcert is het Adagio, dat meerdere keren als filmmuziek werd gebruikt, bijv. in de soundtrack van Out of Africa … een evergreen J

PIANOCONCERT nr 23 door Ramon van Engelenhoven

“Een melancholische opening, een prachtig ingetogen tweede deel en een swingende, ‘catchy’ finale …”

Mozart woonde net in Wenen en voltooide dit werk in 1786. Door het weglaten van trompetten en slagwerk en daarvoor in de plaats hobo’s en klarinetten in te zetten, creëerde Mozart een werk met een ongewoon mooie, donkere, “mellow” toon.

Zaterdag 1 februari 2020

  • Bonifaciuskerk – Kerkplein 9 – 1671CR Medemblik
  • Aanvang 20.15 uur
  • Entree € 25 (incl. 1 consumptie)
  • Kaarten: bonifaciusmedemblik@gmail.com
  • Kerk open 19.15 uur, vrije plaatskeuze
%d bloggers liken dit: