Dorpsraad Andijk: “Meer windmolens erbij of niet?”

Dorpsraad Andijk: “Meer windmolens erbij of niet?"

Zoals u waarschijnlijk in de krant heeft kunnen lezen zijn er door de provincie Noord-Holland nieuwe plannen voorgesteld voor de ontwikkeling van meer windenergie in Noord-Holland. Daarbij zijn nieuwe zoekgebieden opgesteld, onder andere in West-Friesland.

Ook voor de gemeente Medemblik zijn nieuwe zoekgebieden vastgesteld waarbij men de norm, dat de afstand groter moet zijn dan 600 meter afstand van de bebouwing, wil loslaten.

De laatste tijd wordt er verschillend gedacht over windenergie en is er veel te doen over de locaties die de provincie op het oog heeft of naar op zoek is. We worden van verschillende kanten hierover benaderd.

Onderzoek

Vanuit andere dorpsraden is de Dorpsraad Andijk verzocht om deel te nemen aan een gezamenlijk kernradenberaad dat speciaal over de ontwikkelingen op dit terrein gehouden zal worden. Wij willen als Dorpsraad Andijk de inwoners van Andijk hierbij betrekken door u uit te nodigen uw standpunt over windmolens binnen de gemeentegrens van de gemeente Medemblik (waaronder dus ook Andijk) bekend te maken. Dat kan op een van de volgende manieren:

  • U neemt deel aan de poll op onze Facebookpagina Groep Dorpsraad Andijk en uw keuze te maken;
  • Mailen kan ook en wel naar dorpsraadandijk@gmail.com. Zet in het onderwerp WEM20. Vermeld in uw mail tevens uw naam, adres en telefoonnummer;
  • Schrijven kan ook: Dorpsraad Andijk, Witte Valkstraat 12, 1619 XN Andijk of in de brievenbus deponeren van dit adres. Schrijf linksboven aan de voorkant van de envelop: WEM20. Vermeld in uw brief tevens uw naam, adres en telefoonnummer.

Je kunt tot 1 februari a.s. ons hierover mailen of schrijven, of aan de poll meedoen. Alleen inwoners van Andijk kunnen aan dit onderzoek meedoen! Anonieme of onvolledige mails/brieven worden niet in behandeling genomen. Dit onderzoek staat los van de kernvisie Andijk 2020-2030.

Foto © Expect Best op Pexels.com

Eén reactie

  1. De hoogte van windmolens zou beperkt kunnen worden. En mogelijk zou vervuiling van de horizon ook beperkt kunnen worden door de wieken niet verticaal maar horizontaal te laten draaien. Mogelijk is het met horizontale draaibewegingen ook mogelijk om een extra laag met wieken aan te brengen.
    Het is sowieso goed om kritisch te kijken naar het aantal windmolens in Noord-Holland. Maar nood breekt wetten. Misschien dan maar op de afsluitdijk, over een deel of het geheel van de lengte.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: