Een koek voor molen Ceres in Bovenkarspel – Wie helpt de molenkoeken te verkopen?

Een koek voor molen Ceres in Bovenkarspel  -  Wie helpt de molenkoeken te verkopen?
Een koek voor molen Ceres in Bovenkarspel – Wie helpt de molenkoeken te verkopen?
Molen de Ceres bij het vallen van de avond – Foto © H.B.

Een koek voor molen Ceres in Bovenkarspel. Gerard Borst, eigenaar van Bakker Koning, bakt ‘m speciaal voor het herstel van de door brand verwoeste molen. Een deel van de opbrengst is voor de molen. ‘We zijn op zoek naar extra verkooppunten. Want hoe meer koeken er worden verkocht, hoe hoger het bedrag. Wie koopt én verkoopt, steunt de molen.’

Sinds de brand is er van de historische molen Ceres in Bovenkarspel weinig meer over dan een karkas. Gelukkig is herstel mogelijk, maar dat gaat tonnen kosten. Stichting De Westfriese Molens en De Hollandsche Molen, de grootste molenvereniging van Nederland, doen er alles aan om geld in te zamelen voor restauratie. Ook regionale ondernemers haken aan. Zo bakt Bakker Koning speciale Ceres Molenkoeken ten behoeve van de wederopbouw.

Speciale Ceres Molenkoek

‘We ontwikkelden een Ceres Molenkoek in eigen bakkerij. Een heerlijke koek waarop een afbeelding van de molen prijkt en waarmee we een groot draagvlak kunnen creëren. Voor € 2,95 koopt de consumenten een pakje van 8 koeken. Van elk pakje gaat er € 1,00 euro naar de molen.’

Alternatieve verkooppunten

Met de winkels in West-Friesland is er voor Bakker Koning al een mooi afzetgebied, maar hij trekt het graag breder. ‘Voor koek- en molenliefhebbers, snijdt het mes aan twee kanten. Daarom zijn we op zoek naar zo veel mogelijk alternatieve verkooppunten. Denk aan andere molens in de regio, sportverenigingen, historische verenigingen etc.  Het gaat erom mensen en organisaties te mobiliseren die molen Ceres een warm hart toedragen en die met ons mee willen doen.’

Smakelijk

Naast het goede doel die de koeken dienen, zijn ze ook nog eens erg lekker. Gemaakt van tarwebloem, roomboter en basterdsuiker. En verder op smaak gebracht met citroenrasp, kaneel en vanille. Smakelijk succes verzekerd.

Waar te verkrijgen

De Ceres Molenkoek is vanaf heden verkrijgbaar bij de winkels van Bakker Koning te Zwaagdijk (winkelhart Zwaagdijk), Bovenkarspel (Streekhof), Hoogkarspel (Reigerspassage) en Venhuizen. In de weekenden kun je voor de Ceres koeken terecht in de molenwinkel van Molen de Hoop in Wervershoof en op donderdag, vrijdag en zaterdag bij Molen de Krijgsman in Oosterblokker.

Steunen door verkoop

Draag jij molen Ceres een warm hart toe en wil je een stukje bijdragen? Meld je aan als verkooppunt van de molenkoeken. Dat kan via e-mail gerardborst@bakkerkoning.nl of telefoonnummer 0229-541 432.

Advertentie
%d bloggers liken dit: